Dağlıca saldırısının faili öldürüldü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kırmızı kategoride aranan teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada öldürülen teröristin kimliği açıklandı. Öldürülen teröristin Dağlıca saldırısın faili olan 'Agit Civyan' kod adlı Vahiyettin Karay olduğu duyuruldu.

Bakan Soylu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

''İki önemli haber...

1- Diyarbakır Annelerinin 18. kavuşması inşallah yarın gerçekleşiyor.

2- Kırmızı kategoride aranan PKK Terör Örgütü mensuplarından birine daha sınırlarımız içerisinde çizik...

Yüzbaşı Mahmut ve kahramanları ruhunuz şad olsun...''

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: 5 TERÖRİST TESLİM OLDU

Öte yandan İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığınca yürütülen ikna çalışmaları sonucu 5 terör örgütü mensubunun Şırnak'ta güvenlik güçlerine teslim olduğunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, teröristlerin Irak'ta faaliyet yürüttükleri, 2014 ve 2015'te örgüte katıldıkları belirlendi.

Teslim olan 5 teröristten birinin ailesinin, Diyarbakır'da 390 gündür devam eden evlat nöbetindekiler arasında olduğu öğrenildi.

Öte yandan, 1 Ocak'tan bu yana ikna yoluyla gelen örgüt mensubu sayısı 168'e yükseldi.

Dağlıca saldırısının faili öldürüldü

DAĞLICA SALDIRISININ FAİLİ

İçişleri Bakanlığı tarafından etkisiz hale getirilen teröristlerin kimlik tespitine yönelik yapılan çalışmalarında; teröristlerden birinin sözde Botan Saha Sorumlusu olarak faaliyet gösteren 'Agit Civyan' kod adlı Vahiyettin Karay olduğu ve terörden arananlarda “KIRMIZI” kategoride yer aldığı tespit edildi.

Vahiyettin Karay'ın Dağlıca ve Yüksekova'daki birçok eylemin faili olduğu belirtiliyor.

Dağlıca saldırısının faili öldürüldü ile ilgili etiketler Süleyman Soylu terörist PKK kırmızı liste
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.