Dağdan kopan buzul yüzlerce kişiyi yuttu!

Hindistan'da Himalaya Dağları'ndan kopan bir buzul, Dhauli Ganga Nehri'ne düştü. Bu nedenle nehir suyunun yükseldiği ve sel meydana geldiği açıklandı. Elim olay sonucu en az 150 kişinin hayatını kaybedebileceği iddia edildi.

Yerel basında yer alan haberlere göre, Hindistan’ın Uttarakhand eyaletinde bulunan dağlık Chamoli bölgesinde, eriyen buzuldan kaynaklandığı ifade edilen sel felaketi meydana geldi.

Yetkililer, Dhauli Ganga Nehri üzerindeki Rishiganga Barajı’nın sel sularını durduramadığını ve baraj ile çevredeki evlerin selden zarar gördüğünü belirtti.  

BUZUL NEHRİ TAŞIRDI

Chamoli Bölgesi Eyalet Acil Yardım (SDRF) yetkilileri, olay yerine ulaştıklarını ve Ganga Nehri çevresinde yaşayan bölge sakinlerinin dikkatli olmasını belirtti.

Yetkililer ayrıca dağlık bölgedeki büyük bir buzulun kırılarak nehir sularının seviyesini aniden yükselttiği ve sele neden olduğunu ifade etti.

Dağdan kopan buzul yüzlerce kişiyi yuttu! - Resim : 2

''100-150 KİŞİ ÖLDÜ'' İDDİASI

Himalayalar'daki buzulun kopması sonucu oluşan sel nedeniyle en az 150 kişinin hayatını kaybetmiş olabileceği düşünülüyor.

(DHA)

Dağdan kopan buzul yüzlerce kişiyi yuttu! - Resim : 3

 

Dağdan kopan buzul yüzlerce kişiyi yuttu! ile ilgili etiketler Hindistan Sel (Doğa olayı) ölüm himalayalar buzul

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.