Dağa kaçırılan 52 yaşındaki babası için evlat nöbetine katıldı

Terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocukları için Diyarbakır HDP İl Binası önünde evlat nöbeti tutan ailelerin bekleyişi 753 gündür sürüyor. Ailelerin kararlı nöbeti devam ederken Mehmet Kara, yaklaşık 5 yıl önce kaçırılan 52 yaşındaki babası Mehmet Kara için eyleme katıldı. Kara’nın katılımıyla aile sayısı 235 oldu.

Terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan çocukları için Diyarbakır HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan ailelerin bekleyişi 753'üncü gününe girerken, eyleme katılımlar da sürüyor.

Kilis'ten Diyarbakır'a gelen Mehmet Kara, yaklaşık 5 yıl önce terör örgütü PKK tarafından kaçırılan babası için eyleme katıldı.

Kara, babasının teröristler tarafından zorla kaçırıldığını belirterek, 52 yaşındaki babası Mehmet Kara'yı PKK'nın elinden kurtarmak amacıyla Diyarbakır annelerinin başlattığı büyük evlat mücadelesine katıldığını söyledi.

"BABAM KAÇIP GELMEK İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİ"

Çadırdaki aileler tarafından alkış ve zılgıtlarla karşılanan Mehmet Kaya, elinde tuttuğu babasının fotoğrafıyla açıklama yaptı. Terör örgütü PKK ve HDP'nin insanları tehdit yoluyla zorla dağa kaçırıldığına işaret eden Mehmet Kara, "Bizim Kilis'te iş yerlerimiz vardı. Bu olay sonrası işlerimiz kötüye gidice kapatmak zorunda kaldık. Babam HDP ve PKK tarafından zorla dağa götürüldü. İki yıl sonra babam ile irtibat kurdum. Kaçıp gelmek istediğini söyledi. Buna da bir keresinde yeltenince teröristler tarafından işkence ve zulme uğramış. Terör örgütü ve HDP çocuk, genç ve yaşlı dinlemeden kim olursa olsun insanları dağa kaçırıyor. Babamı HDP'den istiyorum, çünkü onlar babamı PKK'ya gönderdi. Bu çadırda annelerle birlikte mücadele edip sevdiklerimizi terörün elinden kurtaracağız" ifadelerini kullandı.

 

Dağa kaçırılan 52 yaşındaki babası için evlat nöbetine katıldı ile ilgili etiketler Diyarbakır HDP evlat nöbeti PKK
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.