Dağ fare doğurdu!

CHP'nin, Canan Kaftancıoğlu'na verilen 4 yıl 11 aylık cezanın Yargıtay tarafından onanmasının ardından, Maltepe'de düzenlediği "Milletin Sesi" mitingi beklenenden sönük geçti. CHP'nin Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Parti Meclisi üyeleri ve milletvekilleri ve STK'ların katıldığı miting de, Kemal Kılıçdaroğlu, beklenenin aksine 35 dakika konuştu. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının, kadınların yoğun olduğu alanda çok alkış almadığı görüldü.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

CHP'nin Maltepe'de yaptığı, "Milletin Sesi" mitingi beklenenden sönük geçti.

CHP TÜM SİYASİ PARTİ VE STK'LARA ÇAĞRILAR YAPTI!

CHP'nin, Canan Kaftancıoğlu'na verilen 4 yıl 11 aylık cezanın Yargıtay tarafından onanmasının ardından, Maltepe'de düzenlediği "Milletin Sesi" mitingi için, günler öncesinden yoğun hazırlıkların yapıldığı belirtildi. CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın, başta büyük şehir belediyesi olmak üzere, çeşitli il ve ilçe belediyelerinden destek aldığı öğrenilen miting için, tüm siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra, çok sayı da sanatçı davet edildi. CHP'yi destekleyen yazılı, görsel, dijital ve diğer yayın organlarından, siyasiler ile sanatçılar tarafından mitinge katılım çağrıları yapıldı.

Mitingde Türk bayrağı ve CHP bayrağı dışında herhangi bir özel flama ya da bayrağı kullanılmadı.

 MİTİNG İÇİN GÜNLER ÖNCESİNDEN BÜYÜK HAZIRLIKLAR YAPILDI!

120 metrelik dev bir sahnenin kurulduğu mitingde, yabancı basın mensupları için anlık Türkçe çeviri yapıldı ve engelli bireyler için de işaret dili tercümanı bulundu. Miting alanı için, 15 kamera ve 1 drone ise mitingi takip etti ve medya organlarına canlı yayın akışı sağlandı. Mitingi izlemek için kayıt yaptıran yerli ve yabancı 350’yi aşkın basın mensuplarına, bilgi ile veri akışının kolaylaşması için, alanda 15 baz istasyonu ile birlikte özel Wi-Fi hatları kuruldu.

Mitingde vatandaşların güvenliği için de özel olarak önlemler alındı. Miting öncesi ve sonrasında herhangi bir sağlık problemi yaşanmaması için, 50 ambulans görev yaptı ve 3 sağlık çadırı da mitinge katılan vatandaşlar için hizmet verdi. Ayrıca, özel güvenlik görevlileri ve parti görevlileri ile birlikte 5 bin polis alanda görev yaptı..

 CHP MALTEPE MİTİNGİNİ GÖVDE GÖSTERİNE ÇEVİRMEK İSTİYORDU!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin büyük gövde gösterisine çevirmek istediği, 2 gün de hazırlanan Maltepe mitingi için alana gelen vatandaşlar, saat 14.00'ten itibaren alınmaya başladı. Alana bir çok ilden, çeşitli partilerden katılım sağlanmaya çalışıldığı öne sürüldü. Bu durumun, tüm çağrı ve hazırlıklara rağmen, mitingin beklendiği gibi yoğun kalabalık olmadığı, ayrıca coşkulu geçmediği iddialarını gündeme geldi. Siyasi gözlemcilere göre, tüm bu çağrı ve hazırlıklara rağmen, mitinge katılımın beklenenden daha az kişinin geldiği öne sürüldü.

 CHP MİTİNGE TAM KADRO GELDİ!

CHP'nin Maltepe Mitingi'ne, Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Parti Meclisi üyeleri ve milletvekillerinin de hazır bulundu. Yine mitinge, CHP'li Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün; CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri Doğuşcan Aydın Aygün, Tuğba Torun; PM üyesi Hasan Efe Uyar, Sevgi Kılıç, Eren Erdem, Burhan Şenatalar, Pınar Uzun, Ayşe Eser Danışoğlu, Müslim Sarı; PM üyesi İstanbul Milletvekilleri Gökan Zeybek, Erdoğan Toprak, Özgür Karabat, Yunus Emre, Zeynel Emre; CHP İstanbul Milletvekilleri Nazır Cihangir İslam, Turan Aydoğan, Ali Şeker, Sibel Özdemir, Akif Hamzaçebi, Mehmet Bekaroğlu, Yüksel Mansur Kılınç, Enis Berberoğlu, Emine Gülizar Emecan, Mahmut Tanal, İlhan Kesici, Gürsel Tekin, Aykut Erdoğdu, İbrahim Kaboğlu, Sezgin Tanrıkulu, Ünal Çeviköz; Genel Başkan Yardımcıları Yüksel Taşkın, Gökçe Gökçen, Onursal Adıgüzel, Gamze Akkuş İlgezdi, Fethi Açıkel, Oğuz Kaan Salıcı; Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Engin Altay Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak. Öte yandan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen Covid-19’dan dolayı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise geçirdiği kaza sonucu katılamadı.

 "HER YER TAKSİM BER YER DİRENİŞ!" SLOGANLARI ATILDI!

Maltepe'de Gezi Davası aileleri de sahneye davet edilenler arasındaydı. Berkin Elvan’ın anne ve babası Gülsüm ve Sami Elvan, Ahmet Atakan’ın ailesi Ali Atakan, Emsal Atakan; Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş,miting sunucusunun, "Gezi şehitleri aileleri"şeklinde anons edilerek sahneye çağrıldığı görüldü. Yine Gezi Davası tutuklularının aileleri Meriç Demir Kahraman, Şükran Atalay, Mustafa Atalay, Burcu Yapıcı, Cansu Yapıcı, Gültekin Altınay da sahneye çağrıldığında “Hak, hukuk adalet” sloganları atıldı. Konuşmalar sürerken de sıklıkla “Her yer Taksim her direniş” diye bağırıldı.

GÖRÜNTÜ VAR SES YOK!

Gezi ailelerinin ardından sahneye,çeşitli meslek gruplarından vatandaşlara da konuşma yaptırıldı.Kağıt toplayan bir vatandaştan sonra, bulaşıkçılık yapan Nazife Canoğlu, kasap Fatih Uludağ, ev işçiliği yapan Muazzez Süngür'ün konuştuğu, CHP Gençlik Kolları'nın Kürtçe slogan attığı miting, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması ile sona erdi. Kılıçdaroğlu, beklenenin aksine 35 dakika konuşması şaşkınlıkla karşılandı. Mitingin sonunda, sanatçı Mazlum Çimen eşliğinde, ‘Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ türküsü söylendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yanın da bulunanların, Çimen'e eşlik ettikleri, ancak kalabalığın şarkıyı yüksek ses ve çoşkulu söylememesi üzerine, dört kez şarkının nakarat kısmını tekrarlamak zorunda kaldığı gözlemlendi. Bunun üzerine kalabalığın çoşması için, zaman zaman Edip Akbayram'ın "Güneşli günler göreceğiz" şarkısının devreye sokulduğu da gözden kaçmadı.

Dağ fare doğurdu! ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu Mansur Yavaş Kemal Kılıçaroğlu milletin sesi miting
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.