DAEŞ'ten kimyasal saldırı! 25 asker hardal gazıyla yaralandı...

Beş ABD ve Avustralyalı askeri danışmanın da aralarında olduğu Irak askeri birliği, Musul'da DAEŞ'in hardal gazı saldırısına hedef oldu. Saldırıda 25 asker yaralandı...

Beş ABD ve Avustralyalı askeri danışmanın da aralarında olduğu Irak askeri birliği, Musul'da DAEŞ'in hardal gazı saldırısına hedef oldu. Saldırıda 25 asker yaralandı...

Amerikan CBS News'dan David Martin'in haberine göre, yaralananlar arasında danışmanlar bulunmuyor.

Irak ordusundan Tuğgeneral Yahya Resul Zubaidi, pazar günü gerçekleşen olayda 6 askerin nefes almaz zorluğu şikayetiyle hastaneye kaldırıldığını bildirmişti.

ASKERİ PERSONELE GAZ MASKESİ DAĞITILDI

Olay, Irak ordusunun son günlerde maruz kaldığı ikinci kimyasal saldırı. Olaydan bir gün önce Irak ordusu, DEAŞ'ın Musul'un el Abar bölgesinde kimyasal silah kullandığını açıklamıştı. Adını açıklamayan bir yetkili, DEAŞ'ın o saldırıda klor gazı kullandığını ifade etmişti.

Iraklı askeri yetkililer, kimyasal saldırılara önlem olarak askeri personele gaz maskeleri ve özel ekipmanların dağıtıldığını kaydetti.

ABD'nin desteklediği Irak ordusu, Musul'un batısında terör örgütü DEAŞ'a karşı mücadelesini sürdürüyor. Kentin batısının yarısının kontrolü yetkililerde. Musul'un doğusu, DEAŞ'tan Ocak ayında temizlenmişti.

DAEŞ'ten kimyasal saldırı! 25 asker hardal gazıyla yaralandı... ile ilgili etiketler Irak DAEŞ hardal gazı Musul kimyasal saldırı
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.