DAEŞ'in Esir Aldığı 49 Türk'ün Kurtarılma Hikayesi: 49 Filmi 20 Ocak'ta Vizyonda!

49 filminin ilk fragmanı yayınlandı. Yapımcılığını Mehmet Canpolat'ın üstlendiği 49 Filmi, Türk tarihinin destanlarla dolu anlarından birini konu ediniyor. DAEŞ'in esir aldığı 49 Türk vatandaşının kurtarılma hikayesinin anlatıldığı 49 filminin oyuncuları arasında İsmail Hacıoğlu, Kerem Alışık ve Hande Doğandemir yer alıyor.

Türk devlet hayatının en önemli operasyonlarından birinin anlatıldığı 49 filminin yapımcısı Mehmet Canpolat, bu operasyonda nelerin yaşandığını tüm dünyaya anlatmak istediklerini dile getirdi. 20 Ocak 2023'te vizyona girecek olan 49 filminin konusu nedir, oyuncuları kimler?

49 FİLMİ KONUSU NEDİR?

DAEŞ'e esir düşen 49 Türk vatandaşının Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından düzenlenen operasyonla kurtarılma hikayesini konu edinen 49 filminin yönetmen koltuğunda Hakan İnan oturuyor. Senaryosunu Barış Erdoğan ve İlker Arslan yazıyor.

49 Filmi Oyuncuları

Filmin başrollerinde İsmail Hacıoğlu, Kerem Alışık, Hande Doğandemir, Sinan Tuzcu, Doğukan Polat ve Hasan Küçükçetin yer alıyor.

11 Haziran 2014 tarihinde Musul'u ele geçiren DAEŞ militanları, şehirde faaliyet gösteren tekk yabancı misyon olan Türk konsolosluğunu basar ve içerideki 49 Türk vatandaşını esir alır. Bundan sonra Milli İsitihbarat Teşkilatı tarafından düzenlenen ve ince ince dokunan operasyonla 100 günün sonunda tüm Türk vatandaşları burnu kanamadan kurtarılır. Bu operasyonun arkasında neler yaşandı, Türk rehineler nasıl kurtarıldı? Tüm detaylar 49 filminde olacak.

DAEŞ'in Esir Aldığı 49 Türk'ün Kurtarılma Hikayesi: 49 Filmi 20 Ocak'ta Vizyonda! ile ilgili etiketler 49 Filmi İsmail Hacıoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.