DAEŞ'in elindeki El Bab'a 10 kilometre kaldı

Fırat Kalkanı harekatı ile desteklenen Özgür Suriye Ordusu güçleri, sınıra 30 kilometre uzaklıktaki DAEŞ denetimindeki El Bab ilçesine ilerlemeye çalışıyor. Şu ana kadar 900 kilometre kareyi aşkın alanı denetimine almayı başaran ÖSO, DAEŞ'in önemli merkezlerinden El Bab ilçesine ise 10 kilometre mesafeye ulaştı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sınır hattının güvenli hale getirilmesi amacıyla başlatılan Fırat Kalkanı harekatının 28'inci gününde, Kilis'in karşısındaki Suriye topraklarında bulunan DAEŞ denetimindeki bölgeler karadan ve havadan hedef alındı.

TSK'nın geçen 24 Ağustos'ta başlattığı Fırat Kalkanı harekatı ile desteklenen Özgür Suriye Ordusu güçleri, sınıra 30 kilometre uzaklıktaki DAEŞ denetimindeki El Bab ilçesine ilerlemeye çalışıyor. Şu ana kadar 900 kilometre kareyi aşkın alanı denetimine almayı başaran ÖSO, DAEŞ'in önemli merkezlerinden El Bab ilçesine ise 10 kilometre mesafeye ulaştı.

Dabık'a büyük operasyon geliyor

Habertürk'e göre, Özgür Suriye Ordusuna bağlı muhalif birlikler, tankların ve savaş uçaklarının desteği ile DAEŞ'in kontrolünde bulunan köyleri kurtarmaya yönelik operasyon başlattı. Gün içinde DAEŞ mevzisinden ikisi savaş uçakları tarafından imha edildi. Çatışmalar sonunda Çobanbey'in batısında bulunan Cekke, Yeni Yaban ve Bahverte, Havahöyük batısında bulunan Sandı, Şavı ile Taşlıhöyük köyünü IŞİD'den temizledi. Yerel kaynaklar; yaşanan çatışmalarda 7 DAEŞ mensubunun öldürüldüğü, kadın kılığına girmiş iki militanında esir alındığını bildirdi.

İki gündür yürütülen operasyonlar sonunda 8 köyü DAEŞ'ten alan ÖSO askerleri, terör örgütünün ana merkezine yaklaştı. Terör örgütünün kutsal kabul ettiği Dabık Köyü'nün kapısına dayanan ÖSO birlikleri, köye 6 kilometre mesafede bulunduğu belirtildi. ÖSO güçleri önümüzdeki günlerde Dabık'ı kurtarmak için büyük bir operasyon başlatacak.

DAEŞ'in elindeki El Bab'a 10 kilometre kaldı ile ilgili etiketler Suriye ÖSO Fırat Kalkanı El Bab
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.