Cuntacılara böyle silah çekti! Tek başına helikopterin karşısına dikildi... (VİDEO)

Darbe girişiminin en önemli merkezlerinden olan Çiğli 2'nci Ana Jet Üssü'nde 16 Temmuz sabahı yaşananların görüntüleri ortaya çıktı.

Görüntülerde Marmaris'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı sırasında yaralanan SAT komandosu Yüzbaşı Harun Gülmez'in helikopterden ambulansa alınma anlarının yanı sıra, Foça Deniz Üs Komutanı amirallerin şortlu şekilde gözaltına alınıp Ankara'ya götürülmek üzere helikoptere bindirilmesi ve askerlerin silahını çekip helikopterin kalkışını engellediği anlar da var.

FETÖ üyelerinin 15 Temmuz'daki darbe girişiminde en önemli merkezlerden bir tanesi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a saldırının planlandığı İzmir Çiğli 2'ci Ana Jet Üs Komutanlığı oldu. Darbe girişiminin yaşandığı gece, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaveri Albay Ali Yazıcı'nın da geldiği Çiğli Ana Jet Üs Komutanlığı'nda 16 Temmuz sabahında yaşanan haraketli anlar an be an kameralara yansıdığı ortaya çıktı.

Jet üssünün meydanındaki güvenlik kamerası görüntülerine ilk yansıyan görüntü Marmaris saldırısına katılan helikoptere ilişkin oldu. Görüntülere göre, Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırıda yaralanan ve üzerinden Fethullah Gülen duası çıkan SAT komandosu Yüzbaşı Harun Gülmez'in helikopterden ambulansa alınma anları ve ilk müdahale anları yer aldı.

Bu müdahale sırasında alanda bulunan ikinci helikoptere ise bu kez Foça Deniz Üs Komutanlığı'ndaki evlerinden şortlu olarak darbeci askerlerce gözaltına alınan Amfibi Görev Kuvvet komutanı Tümamiral Aydın Şirin ile kampta bulunan Tümamiral Hasan Nihat Doğan'ın getirilmeleri yer aldı.

OKAN BATO'NUN TALİMATIYLA HELİKOPTER KALKMADI

Elleri arkadan bağlı olan iki amiralin helikoptere bindirilmesinden sonra İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun talimatıyla üsteki askerler, harekete geçip darbecilere müdahale etti. Askerlerin silahlı müdahalenin yanı sıra bir asker beylik tabancasını çıkartıp helikopter pilotuna doğru doğrulatması ve kalkışını engellediği anlarda yine görüntülerde yer aldı. Bu görüntülerden sonra üsse gelene polis, çok sayıda darbeci gözaltına aldı.

040820160931558225886_3.jpg

040820160932198226842_3.jpg

040820160932458223641_3.jpg

Cuntacılara böyle silah çekti! Tek başına helikopterin karşısına dikildi... (VİDEO) ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.