Cüneyt Arkın için Teşvikiye Camii'nde tören düzenlendi

Unutulmaz filmleriyle Türk sinemasına damga vuran ünlü oyuncu Cüneyt Arkın, 28 Haziran günü kalbinin durması sonucu 85 yaşında hayatını kaybetti. Cüneyt Arkın için ilk tören bu sabah saatlerinde Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. Usta oyuncu için Teşvikiye Camii'nde tören düzenlendi. Cüneyt Arkın ailesi ve sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlanıyor.

İstanbul'da kaldırıldığı hastanede 28 Haziran'da hayata veda eden Yeşilçam'ın unutulmaz ismi Cüneyt Arkın bugün ailesi, yakınları, sevenleri ve sanatçı dostları tarafından son yolculuğuna uğurlanıyor...

Cüneyt Arkın için Teşvikiye Camii'nde tören düzenlendi

Cüneyt Arkın'ın cenazesi sabah saatlerinde, eşi Betül Cüreklibatır, oğulları Murat Arkın, Kaan Cüreklibatır ve yakınları tarafından Zincirlikuyu Gasilhanesi'nden alındı. Arkın'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze aracına kondu. Gözyaşlarını tutamayan Murat Arkın babasını tabutunu sevdi. Arkın'ın cenazesi eskort eşliğinde Atatürk Kültür Merkezi'ne götürüldü. Yeşilçam'ın usta ismi Cüneyt Arkın için ilk tören 10:30'da Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

Cüneyt Arkın için Teşvikiye Camii'nde tören düzenlendi - Resim : 2

ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Usta oyuncu Cüneyt Arkın için ailesi, sevenleri ve sanatçı dostlarının katılımıyla bu sabah saatlerinde Atatürk Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi. Törende Cüneyt Arkın için hazırlanan kısa video gösterimi yapıldı. Usta oyuncu için törende konuşmalar da yapıldı.


Cüneyt Arkın için Teşvikiye Camii'nde tören düzenlendi - Resim : 3

 
NAAŞI TEŞVİKİYE CAMİİ'NE GETİRİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından Cüneyt Arkın’ın naaşı cenaze namazı için Teşvikiye Camii'ne götürüldü. Cüneyt Arkın'ın cenazesinin getirildiği Teşvikiye Camiisi'nde iş, sanat ve siyaset camiasından bir çok kişi hazır bulundu. Sevenleri Cüneyt Arkın'a veda etmek için Teşvikiye Camii'ne akın etti.

Cüneyt Arkın için Teşvikiye Camii'nde tören düzenlendi - Resim : 4

Yoğun bir kalabalığın katılım sağladığı törende Cüneyt Arkın, kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak. Cüneyt Arkın, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Cüneyt Arkın için Teşvikiye Camii'nde tören düzenlendi - Resim : 5

 
SEVENLERİ CÜNEYT ARKIN'I SON YOLCULUĞUNDA YALNIZ BIRAKMADI

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Arkın'ın hayat arkadaşı Betül Cüreklibatır, oğulları Murat Arkın, Kaan Cüreklibatır, Ediz Hun, Levent Çakır, Nuri Alço ve 'Hababam Sınıfı' oyuncularından Teoman Ayık ile Ahmet Arıman Arkın katıldı. Törende Arkın'ın oynadığı sinemaların kesitlerin yer aldığı bir film gösterildi.

Cüneyt Arkın için Teşvikiye Camii'nde tören düzenlendi - Resim : 6


Cüneyt Arkın'ın ailesi tarafından yapılan yeni açıklamada, "Tüm sevenlerinine ve kamuoyuna duyurulur... Cenazemiz 30 Haziran 2022 Perşembe (bugün) günü 10:30 Taksim Atatürk Kültür Merkezi’ndeki törenin ardından öğlen namazına müteakip Teşvikiye Camii’nde kılınacak namaz sonrası Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecektir. Dua ve taziyemiz saat 17:00'de Beşiktaş Sanatçılar Parkı'nda yapılacaktır." ifadelerine yer verdi.

Cüneyt Arkın için Teşvikiye Camii'nde tören düzenlendi - Resim : 7


CÜNEYT ARKIN HAKKINDA

Gerçek adı Fahrettin Cüreklibatır olan sanatçı, Hacı Yakup ile Halise Cüreklibatır çiftinin çocuğu olarak, 8 Eylül 1937'de Eskişehir'in Karaçay köyünde dünyaya geldi.

Sanatçı, sırasıyla Eskişehir Necatibey İlkokulu, Eskişehir Ortaokulu ve Eskişehir Atatürk Lisesini bitirdi. Ardından İstanbul'a gelen sanatçı, 1962'de İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Üniversitede okuduğu yıllarda, çeşitli dergilerde şiir ve hikaye denemeleri yayınlandı.

Askerliğini Eskişehir'de yedek subay olarak yapan Arkın, vatani görevinin ardından bir dönem Adana ve civarında doktorluk yaptı. Asıl mesleği doktorluğu bırakan Arkın, 1963'te oyunculuğa başladı.

300'ü aşkın filmde başrol alan usta oyuncu, çok sayıda da ödül aldı, yönetmenlik ve senaristlik de yaptı.

İlk evliliğini 1964'te Güler Mocan ile yapan Cüneyt Arkın'ın bu evliliğinden kızı Filiz doğdu. Evliliği kısa süren Arkın, 1970'te Betül Işıl ile evlendi. Arkın'ın bu evliliğinden de Murat ve Kaan adlı iki oğlu dünyaya geldi.

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Cüneyt Arkın, kalbinin durması sebebiyle ambulansla geldiği hastanede bütün yeniden canlandırma çabalarına rağmen hayatını kaybetti.

 

Cüneyt Arkın için Teşvikiye Camii'nde tören düzenlendi ile ilgili etiketler Cüneyt Arkın Atatürk Kültür Merkezi cenaze töreni anma töreni
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.