Cüneyt Arkın bu anısını ilk kez paylaştı

Yeşilçam'ın efsane oyuncusu Cüneyt Arkın'ın paylaştığı bir anı, sinemanın izleyenler üzerindeki etkisini gözler önüne serdi. Arkın, Erzurum'da bir film çekimi sırasında setin ortasına silahıyla gelen bir kişinin, oynadığı rolü nedeniyle ünlü aktör Erol Taş'ı öldürmeye çalıştığını anlattı.

Türk sinemasının efsane isimlerinden Cüneyt Arkın, 1968 yılında çekilen, baş rollerini Nebahat Çehre ve Erol Taş ile paylaştığı 'Hacı Murat Geliyor' adlı filmin çekimleri sırasında yaşadığı çok çarpıcı bir anıyı paylaştı. Arkın, çekimleri izleyen bir kişinin Erol Taş'ın üzerine silahla yürüyerek "Hain Moskof’a ölüm" diye bağırdığını anlattı. Arkın, Erol Taş'ı öldürmeye çalışan kişinin elinden silahı güçlükle aldığını ve "Moskof'u ben öldüreceğim" diyerek bir öldürme sahnesi çektiklerini söyledi.

Cüneyt Arkın, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Erzurum’da Hacı Murat Geliyor filmini çekiyoruz. Sene 1968... Erzurum, yüreğine kadar kara batmış üşüyor. Tipi ortalığı savuruyor. Savaş atları yiğit mi yiğit. Kar fırtınası parçalanıp tepeye çıkıyorlar. Sonra uçarcasına köye dalıyorlar.

Hacı Murat en önde düşmanın içine keskin bir bıçak gibi dalıyorlar. Karlı ova kıpkızıl kan oluyor. Aynı anda General Yorgi kumandasındaki bir Rus kuvveti yamaçtaki kar altında kalmış Türk köyünü basıyor. Katliam başlıyor.

Kadın, çocuk, yaşlı demeden kılıçtan geçiriyorlar. Kurbanların feryatları uçsuz bucaksız karlı ovanın üzerinde yankılanıp gidiyor.

Cüneyt Arkın bu anısını ilk kez paylaştı

General Yorgi’nin kocaman kara gözleri var. her şeye korkunç bir hainlikle bakıyor.

Yere düşmüş Türklerin kanlı vücutlarını atıyla çiğniyor. Bebeklerin yüzlerine kılıç sallıyor, sonra sadist şeytanca gülüyor. Türkler, yaşlısı, genci ninesi, gelini, çocuğu yiğitçe karşı koyuyorlar. Nur içinde taysın bu rolü Erol Taş oynuyor.

Erzurum’un misafirperver halkı bize canla başla yardım ediyorlar. Set, o soğuğun altında oldukça kalabalık. Erzurum’un yiğit halkı çekimi izliyor. Anası, bacası soğuğu yenelim diye toprak bir testi dolusu pekmezi çalışanlara büyük bir alçakgönüllülükle ikram ediyorlar.

Erzurum’un misafirperver halkı bize canla başla yardım ediyorlar. Set, o soğuğun altında oldukça kalabalık. Erzurum’un yiğit halkı çekimi izliyor. Anası, bacası soğuğu yenelim diye toprak bir testi dolusu pekmezi çalışanlara büyük bir alçakgönüllülükle ikram ediyorlar.

Bir yay gibi kıvrılıp çelik gibi yaylanarak Erol Taş’a doğru uçtu. Bağırıyordu. ‘Zalim Moskof, yeter, bu zulüm.’ Silahını doğrulttu. Bereket tam o sırada atlar Erol Taş’ı gizledi. Koşuşturduk. Etrafını sardık. Fakat o kadar güçlü ve çevikti ki, baş edemiyorduk. Haykırıyordu.

‘Seni öldüreceğim alçak Moskof. Kıydığın bu masumların, öcünü alacağım senden.’ Çelik kıvraklığıyla elimizden kurtuldu. Çekimin kalabalığına daldı. Erol Taş’ı arıyordu. Yardıma gelenler oldu. Etrafına etten bir duvar ördük. Korkunç bir nara attı, bizi yarım geçti.

‘Hain Moskof’a ölüm.’ Canla başla rolünü oynamaya çalışan Erol Taş’a erişiyordu ki, yetiştik. Erol Taş’a doğrulttuğu silahın bileğini birkaç kişi kavradı. Üzerine abandık. Diz bile çökmedi. Baştan aşağı öfke ve kinle taş gibi ayakta duruyordu.

"SİNEMANIN GÜCÜNÜ ANLADIM"

İlk defa yüzünü gördüm. Bal rengi gözlerinde dehşetli bir kararlılık vardı. Ve mutlaka Erol Taş’ı öldürecekti. Yaşlı biri ‘Rıza kendine gel.’ dedi. Göğsünü sardım. Kalbi deli gibi atıyordu. Bağırdım.

‘Rıza, bu bir film. Film çekiyoruz. Kimse ölmedi. Öldürmek istediğin Rus değil, Erol Taş. Erol Taş’ı tanırsın.’ Beni savurup attı. Bal rengi gözleri kararmıştı. ‘Ben gördüğüme inanırım’ dedi. Mutlaka Erol Taş’ı öldürecekti. Bakışlarından anladım.

Ayaklarından kavradık. Çekim de durmuştu. Erol Taş’ı uzaklaştırdılar. Rıza ‘ Türkün öcünü Moskof’dan alacağım.’ dedi. Bir yılan gibi tıslamıştı. Silaha sarıldım. Moskof’u ben öldüreceğim’ diye bağırdım. Bileğini dizime vurdum. Diğerleri yardım etti. Silahı aldım.

Kalıp yürüdüm. Atıma bindim. Silahı kaldırdım. Gürledim. ‘Moskof’u ben öldüreceğim.’ Yönetmenin yanına vardım. ‘Başımız belada ağabey, bir öldürme sahnesi çekelim.’ dedim. ‘Yorgi’yi öldürecek misin’ diye sordu. ‘Evet, öldüreceğim’ dedim. İşaret verildi. Herkes koşuşturdu.

Rıza, o deli öfkesiyle bize bakıyordu. Belli ki, Moskof’u ben öldürmesem o öldürecekti. Set hazırdı. Dörtnala atımı Erol Taş’ın üzerine sürdüm. Zalim general silahını çekti. Ateş etmeye başladı. Haykırıyordu. ‘Geber Hacı Murat.’ Atın yanına yattım.

Erol Taş, çılgın gibi ateş ediyordu. Uçup yanına vardım Doğruldum. Ateş ettim. Erol Taş kanlar içinde yere düştü. Atımı şöyle bir döndürdüm. Keyifle kişnedi. Rıza’ya döndüm. ‘Rıza, Moskof’u öldürdüm.’

Gece he zaman olduğu gibi kahvede toplanıp çay içerek sohbet ediyorduk ki Rıza geldi.
Yanıma oturdu. Çay söyledik. Bir ara sordum. Rıza, eğer Moskof’u öldürmeseydim, sen öldürecek miydin?’ ‘Mutlaka öldürürdüm’ dedi. Onun bal gibi gözlerine baktım. Sözlerinde samimiydi. O an sinemanın gücünü bir kere daha anladım.."

Cüneyt Arkın bu anısını ilk kez paylaştı ile ilgili etiketler Cüneyt Arkın Erzurum hacı murat geliyor Erol Taş
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.