Cumhuriyet'ten yeni algı operasyonu!

HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın karısı Başak Demirtaş, Twitter'dan yaptığı paylaşımla, yetkililerin koronavirüs önlemleri kapsamında çocuklarını eşiyle 'aynı anda' görüştürmediğini belirtti. Cumhuriyet gazetesi ise bu haberi 'babalarıyla görüşmelerine izin verilmedi' diyerek duyurdu. Ceza İnfaz Kurumu yetkilileri ise iddiaların asılsız olduğunu belirtip, kurallar kapsamında Demirtaş'ın bir kızıyla 10.08.2020 tarihinde, diğer kızıyla da 20.08.2020 tarihinde görüştüğünü açıkladı.

'Terör örgütü propagandası' yaptığı gerekçesiyle Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kızlarıyla görüştürülmediği iddia edildi.

Cumhuriyet'in Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş'ın sosyal medyadan yaptığı açıklamalara dayandırdığı haberinde, “Kızlarımız Delal ile Dılda’nın, babalarıyla birlikte görüşmelerine izin verilmedi” ifadeleri yer aldı.

Oysa Başak Demirtaş, kuralların uygulanma biçimine ilişkin bir paylaşım yapmış, iki çocuğunun aynı anda babalarını görememesi nedeniyle Adalet Bakanlığı'na çağrıda bulunmuştu.

Cumhuriyet'ten yeni algı operasyonu!

Cumhuriyet'ten yeni algı operasyonu! - Resim : 2

CUMHURİYET'TEN ALGI OPERASYONU

Cumhuriyet gazetesi ise olayı bu boyutuyla değil, 'babalarıyla görüşmelerine izin verilmedi' diyerek algı operasyonunu sürdürdü.

Cumhuriyet'ten yeni algı operasyonu! - Resim : 3

İDDİALAR ASILSIZ: DEMİRTAŞ, AĞUSTOS AYINDA İKİ KIZINI DA GÖRDÜ

Söz konusu haber üzerine açıklama yapan Ceza İnfaz Kurumu yetkilileri, Başak Demirtaş'ın iddialarının asılsız olduğunu belirtti.

Edinilen bilgiye göre; Koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan tedbirler kapsamında her hükümlü en fazla iki yakınıyla ayda iki kez görüşebilme hakkına sahip. Her tutuklu ve hükümlü de olduğu gibi Selahattin Demirtaş'a da bu uygulanıyor.

Ayrıca, yetkililerin ifade ettiğine göre; Başak Demirtaş'ın bir kızıyla 10.08.2020 tarihinde, diğer kızıyla da 20.08.2020 tarihinde eşini ziyaret etti.

 

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.