Cumhuriyet'ten nifak tohumları! Milli Savunma Bakanlığı ve Hulusi Akar neden hedefte?

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan bir yalan haber komuta kademesinde büyük rahatsızlığa neden oldu! "Milli Savunma Bakanlığından emekli askerlere ‘susun’ diyen bilgi notu" başlığını taşıyan haber, gazetecilik ilkelerinin tümünü bir kalemde yerle bir etti! Bakın o haberin iç yüzü ne?..

Cumhuriyet Gazetesi'nde dün tepki toplayan bir haber yer aldı.

"Milli Savunma Bakanlığından emekli askerlere ‘susun’ diyen bilgi notu" başlığı ile sunulan haberde, bakanlığın, emekli askerlerin güncel siyasi konularda konuşmasını önlemek için yeni bir adım attığı iddia edildi.

Haberde, "Milli Savunma Bakanlığı, hazırladığı 'Emekli Personel İçin Bilgi Notu'nda emekli askerlerin açıklamaları ve yazdıkları yazılar konusunda uyarılar yaptı." denildi. 


NİFAK TOHUMLARI

Ancak söz konusu "haberin" gerçekle yakından uzaktan ilişkisi bulunmadığı biliniyor. 

Cumhuriyet Gazetesi'nin 11 yıldır uygulanan faaliyeti, yeni bir uygulamaymışçasına sunabilmesine askeri kanadın tüm kademelerinden tepkiler var.

Çünkü, Cumhuriyet’e göre "Yeni bir adım atılmış" denilen uygulama 2010 yılından beridir yürürlükte!

"İstihbarata Karşı Koyma Koruyucu Güvenlik ve İşbirliği Yönergesi" gereği "Kamu Görevlerinden Ayrılanların Yapamayacakları İşler Hakkındaki Kanun" kapsamında hazırlanan ‘Emekli Personel İçin Bilgi Notu’na göre, Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu personele, geçmiş ve geleceğe yönelik önemli sorumluluklar yüklendiği, bu sorumlulukların emeklilik sonrasında ve ömür boyunca devam ettiği vurgulanıyor.



NE AMAÇLANIYOR?

Yüksek Askeri Şura toplantıları sonrasında, Genelkurmay Başkanlığınca her yıl “General/Amiral Terfi, Uzatma, Emeklilik ve Atamaları” konulu yazı ekinde gönderilen bilgi notunda, Türk Silahlı Kuvvetleri ailesinin bir parçası olmaya devam edecek yeni emekli olan personelin emeklilik hayatlarında herhangi bir idari veya cezai yaptırım ile karşılaşmalarını önlemek ve ön bilgilendirme yapmak amacıyla ayrıca bilgi notu yayımlanıyor.

Söz konusu bilgi notunda, istenmeyen gelişmelerin yaşanmasının önüne geçilebilmek için ilgili kanun hükümleri hatırlatılıyor. Her yıl rutin olarak yayımlanan yazı ve bilgi notu bu yıl da emekli personele tebliğ edilmek üzere gönderildi.

Personele tebligat yapılması ise yasal bir zorunluluk. 11 yıldan beri aynı bilgi notu, aynı ifadeler, emekli/istifa olarak ayrılan bütün personele uygulanan rutin bir faaliyet olarak tebliğ ediliyor. 

Yani Cumhuriyet'in haberine dayanak teşkil eden bilgi notu yeni bir uygulama değil! Bu noktada, Cumhuriyet Gazetesi'nin söz konusu haberi hangi maksat ile yayımladığı da soru işaretlerine neden oldu!

Cumhuriyet, "Bakandan ‘Susun’ Talimatı" alt başlıklarda "Sopa Gösterildi", "Dikkatli Olun", "Tehdit Eder Gibi" başlıkları ile direkt olarak Milli Savunma Bakanlığı ve Bakan Hulusi Akar'ı hedef aldı.

Gerçeği yansıtmayan bu haber komuta kademesinde büyük rahatsızlığa neden oldu.

Cumhuriyet'ten nifak tohumları! Milli Savunma Bakanlığı ve Hulusi Akar neden hedefte? ile ilgili etiketler Hulusi Akar Cumhuriyet
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.