Cumhuriyet'e konuştu "Kurumda liyakat bitti" dedi!

Merkez Bankası'nda "köstebek" mi var? Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay "gizemli" bir MB yöneticisi ile yaptığı görüşmeyi bugün köşesinde paylaştı. Yönetici, devlet teamüllerine aykırı şekilde kurum hakkında bir medya kuruluşuna sert eleştirilerde bulundu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası ekonomi ile ilgili verdiği mesajlar sonrası dolar, euro ve altında ciddi düşüşler yaşandı. Erdoğan'ın yaptığı açıklamalarının ardından dün 18 TL’yi gören dolar kuru, 11.10 TL seviyesine kadar düştü.

Aynı günün sabahında Cumhuriyet Gazetesi'nde ise çok ilginç açıklamalar yer aldı.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Mustafa Balbay, "Geçen hafta Merkez Bankası’nın en tartışmalı olduğu gün bankanın bir yöneticisi ile aynı ortama düştük. Anlattıklarını satırbaşlarıyla paylaşalım" diyerek bu ismin sözlerini köşesine taşıdı.

Kurumun işleyişinden şikayet eden "yönetici" Balbay'a "Uzmanlar ne yazık ki şu anda kırılmış, örselenmiş durumda. Bize, “İki kere iki üç eder, bunu kanıtlayacak formüller getirin” diyorlar. Gerçeği anlatmaya çalışıyoruz. Bizi dinleyecek, karar verecek makamlarda liyakat bitti. Osmanlı’yı da Selçuklu’yu da Roma’yı da liyakatin sona ermesi bitirdi." diye konuştu.

Gizemli yönetici şu açıklamalarda bulundu;

"Zaman zaman öyle kararlar almak zorunda kalıyoruz ki bu, cenaze evine gidip “Allah daha çok versin”, harman yerine gidip “Allah bir daha göstermesin” demeye benziyor.

Merkez Bankası sürekli kan kaybediyor. Kapalı bir kurum olduğumuz için dışarıdan fazla hissedilmiyor ama her ay birkaç iyi uzmanı kaybediyoruz. Yeni Zelanda, Kanada merkez bankasına gidenler var. Finlandiya merkez bankasına giden oldu. 

Merkez Bankası yöneticisine sordum:

- Bir iktidar ve siyaset anlayışı değişikliği olduğunda bu kurumlar yeniden ne kadar zamanda toparlanabilir?

Şu yanıtı vardi:

“İçeride o kadar özverili ve yurtsever insanlar var ki kendisine değer verildiğini hissetsin, işe yaradığı duygusunu kazansın çok kısa sürede toparlanır. Yurtdışına gidenlerin tek kaygısı para değil, sadece çok para kazanacağız diye gitmiyorlar. Asıl dert liyakat. Bu korunsa dışarıda alacakları paranın yarısına çalışırlar...”"

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

Cumhuriyet'e konuştu "Kurumda liyakat bitti" dedi! ile ilgili etiketler Merkez Bankası Mustafa Balbay Cumhuriyet köşe yazarları
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.