Cumhuriyet'in yalanı Harvard'a kadar uzandı!

Geçtiğimiz gün A Haber'de 'Satır Arası' programına Harvard Üniversitesi Öğretim Üyesi Mark Tomass konuk olmuştu. Cumhuriyet Gazetesi Profesör Tomass'ın gerçek olmadığını iddia ederek A Haber'i hedef alan bir haber yayınladı. Bu haber muhalif medyada hızla paylaşıldı yayıldı. Oysa gerçek çok farklıydı. Sonunda Mark Tomass varlığını ispatlamak için açıklama yapmak zorunda kaldı.

Harvard Üniversitesi öğretim üyesi Profesör Mark Tomass, 11 Ocak 2019 tarihinde A Haber'de yayınlanan Cansu Canan Özgen’in sunduğu “Satır arası” programına telefonla konuk oldu.

ABD’nin Suriye’den çekilme kararını değerlendiren Tomass, Trump’un baskı altında ve zayıf durumda olduğunu, köşeye sıkıştığını ve İsrail tarafından yönlendirildiğini söyledi.

Ancak yayın sırasında Kj operatörü profesörün ismini ve okulun adını yanlış yazdı. Harvard Üniversitesinin adını 'Harward' olarak yazan operatör profesörün adını da yaygın olarak bilinen şekli ile Thomas olarak yazdı. 

Bu durumu muhalif basın A Haber'e saldırı amacıyla kullandı. Cumhuriyet, Oda TV yazım hatası olabileceğini 'Harvard-Harward' örneğinde gördükleri halde programın sunucusu ya da editörüne sorup öğrenmeye çalışmak yerine "A Haber'de gizemli profesör" deyip her haberlerinde "Hükümete yakın" yaftası vurdukları kanala saldırı amacıyla kullandılar. 

Cumhuriyet'in yalanı Harvard'a kadar uzandı!

İstanbul'daki sunucu ve editör yerine ABD'de bulunan Harvard üniversitesini arayan orada Mark Thomas diye bir profesörün olmadığını öğrendiklerini ileri süren haberlerde "Ya "w" ile yazılan "Harward" diye bir üniversite var ya da Harvard'daki profesör Mark Thomas'ı Google dahil kimse bilmiyor." ifadeleri kullanılması ise dikkat çekti. 

Amacı üzüm yemek yerine bağcıyı dövmek olduğu aşikar yalan haberler üzerine A Haber ve Profesör Mark Tomass'dan açıklama geldi. 

A Haber konuyla ilgili olarak "Mark Tomass gerçeği! Harvard Üniversitesi'nde profesör olmadığı yalanı ellerinde patladı!" başlığı ile verdiği yalanlamada, "A Haber'de yayınlanan Toplumsal Hafıza programında, Oda TV başta olmak üzere yalan ve iftira medyasının A Haber'i 'Mark Tomass' üzerinden hedef alması ele alındı. Gazetecilik kisvesi altına saklanan zavallı zihniyetin küçük bir yazım hatası yüzünden çıkardığı yalan bir kez daha ellerinde patladı.

Mark Tomass'ın Harvard'da profesör olmadığı iddiasını ortaya atıp maksatlı şekilde A Haber'i hedef alan Oda TV'nin yalanı belgelerle ortaya çıkmış oldu ve habercilik anlayışları bir kez daha gözler önüne serildi." ifadelerini kullandı.

Mark Tomass ise sosyal medya hesabından yalanlara yanıt verdi. 

Tomass mesajında, A Haber'de yayına katıldığını belirterek Harvard Üniversitesi'nde ekonomi alanında profesör olduğunu teyit ediyor. İşte Tomass'ın yanıtı. 

Cumhuriyet'in yalanı Harvard'a kadar uzandı! - Resim : 2

 

 

Cumhuriyet'in yalanı Harvard'a kadar uzandı! ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.