Cumhuriyet yazarı Mine Kırıkkanat birahane kapattırdı!

Seküler yaşam tarzının agresif ve yılmaz savunucusu, Cumhuriyet gazetesi yazarı Mine Kırıkkanat Kadıköy'ün en popüler barlarından bir tanesi olan Fil'in kapatılmasına neden oldu. İşletmeyi "mafya" olmakla suçlayan ve yaşadığı bir kazanın sorumlusu olarak gösteren Kırıkkanat Kadıköy Belediyesi'ne baskı yaparak mekanı mühürletti!

Kim derdi ki, bir Cumhuriyet gazetesi yazarı birahane kapattıracak! Hem de bu isim; müzmin muhalif, seküler yaşam tarzının yılmaz savunucusu Mine Kırıkkanat olacak!?

Ama Türkiye sürprizler ülkesi... Söz konusu olayın vuku bulduğu yer ise Kadıköy!

Cumhuriyet yazarı Mine Kırıkkanat dün Kadıköy'de, ilçenin önemli barlarından, gençlerin uğrak noktası Fil adlı birahanenin önünde kaza geçirdi.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile kazanın sorumlusu olarak birahaneyi gösteren Kırıkkanat, mekanın kapısına kilit vurulması için adeta seferber oldu.

Cumhuriyet yazarı Mine Kırıkkanat birahane kapattırdı!

Cumhuriyet yazarı olayla ilgili, "Kadıköy Damacı sokaktaki Fil Birahanesi, kaldırımı işgal ettiği için yolda yürürken 34 PV 124 plakalı beyaz kamyonete çarpıldım. Vahim bir durumum yok. Ama kaldırım işgalcisi Fil ve çarpan kamyonete dair resmi şikayetimi İstanbul Emniyeti'ne yaptım." ifadelerini kullandı.

BİRAHANEYİ KAPATTIRANA KADAR UĞRAŞTI!

Bilindiği gibi, pandemi sürecinde uzun bir dönem kepenk kapatan alkollü işletmeler, normalleşme adımları ile birlikte başta İngiltere olmak üzere Avrupa ülkelerinde açık alanlarda hizmet vermeleri yönünde teşvik ediliyor.

Bu çerçevede bar ve restoranların yoğun olarak bulunduğu bölgelerde kaldırım işgali ve caddelerin trafiğe kapatılarak hizmete sunulması gibi çeşitli düzenlemelere imkan sağlanıyor.

"MAFYA" OLARAK TANIMLADI

Ancak Mine Kırıkkanat'ın bu örneklere kişisel olarak müsamaha göstermediği son yaşanan olay ile ortaya çıkmış oldu.

Kırıkkanat kaza geçirmesine neden olan mekanı kapattırmak için yoğun çaba harcadı.

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'na seslenen Kırıkkanat şu ifadeleri kullandı;

"Kadıköy Belediye, yetti gari, artık göreve! Örneğin, bana kamyonet çarpan Damacı sokakta kaldırım İşgaliyeye müsait değil. Mafyadan korkmayın. Size oy verenler, yanınızda. İlişikteki hukukçuya kulak verin. Yasayı uygulayın lütfen."

Bu mesaj üzerine belediye başkanının kendisini telefonla aradığı bilgisini paylaşan Cumhuriyet yazarı şöyle devam etti;

"Bugüne değin tüm cezalara, uyarılara rağmen zabıta arkasını dönünce bildiğini okuyan Fil birahanelerine karşı en sert önlemleri alacağını ve kaldırım sorununu çözeceğini söyledi. Duyarlılığı ve nezaketine teşekkürlerimle"

FİL KAPATILDI!

Tüm bu yaşananların ardından Kadıköy Zabıtası devreye girdi. Cumhuriyet yazarı Kırıkkanat'ın isteği üzerine alkollü içki satışı yapan Fil isimli mekan kapatıldı!

Cumhuriyet yazarı Mine Kırıkkanat birahane kapattırdı! - Resim : 2

Cumhuriyet yazarı bu 'müjdeli' haberi şöyle duyurdu;

"Bugün tüm kaldırımı işgal ettiği için kaza geçirdiğim Kadıköy Damacı sokaktaki Fil birahanesi Kadıköy Belediyesi tarafından kapatıldı. Zabıta, yasayı çiğneyen işyerinin önünde bekliyor. Teşekkürler değerli Başkanımız Şerdil Dara Odabaş. Mafyadan korkmayan önderlere ihtiyacımız var"

Cumhuriyet yazarı Mine Kırıkkanat birahane kapattırdı! - Resim : 3

Cumhuriyet yazarı Mine Kırıkkanat birahane kapattırdı! ile ilgili etiketler Mine Kırıkkanat Kadıköy Bar fil cumhuriyet yazarı
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.