"Bataklık" başladı

Aralarında Hollanda, Belçika, İspanya gibi ülkelerin de aralarında bulunduğu dokuz ülke ile Türkiye'de 11 kenti kapsayan operasyon sonrası uyuşturucu tacirlerine büyük darbe vuruldu. İçişleri Bakanı Soylu, yurt dışında yapılan 'Bataklık' operasyonuna ilişkin açıklamada bulundu. Gözaltına alınanlar arasında örgütün iki lideri Nejat Daş ve Çetin Gören bulunuyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bataklık" adı verilen operasyonu, "Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonu" olarak duyurdu.

70 MİLYON LİRAYA EL KONULDU

Soylu "Yaklaşık bir yıldır takip edilen operasyonu arkadaşlarımız gerçekleştirdi. Bu operasyonun ismi Bataklık. Bu operasyonun özelliği, uyuşturucu ve uyuşturucuya bağlı suç gelirleriyle mücadele etmek. Şu ana kadar 67 hedef gözaltına alındı, 70 milyon liraya el konuldu.Örgütün tepe yöneticilerinden bir tanesi hakkında kırmızı bülten, Brezilya ve Hollanda'da 26 yıllık hapis cezası var." dedi.

67 KİŞİ GÖZALTINDA

Yaklaşık 500 milyon liralık finans boyutu olan operasyonla ilgili şüphelilerin mal varlıklarına ve banka hesaplarına da el konuldu.Türkiye'de 94 kişi hakkında gözaltı kararı verilirken, 67'si gözaltına alındı.

 "Bataklık" başladı

Operasyondan ilk görüntüler de ortaya çıktı.

"Bataklık" başladı - Resim : 2

Örgütün elebaşlarından Ç.G.'nin 'Padişah' yazan fotoğrafı dikkat çekti. 
"Bataklık" başladı - Resim : 3

Şüphelilerin kuryeler kullanarak Türkiye’ye karapara getirdiği iddia edildi. Bu kapsamda yapılan çalışmalarda ise 953 bin İngiliz sterlini ve 311 bin 500 dolar ile çeşitli çap ve markalarda silahlar ele geçirildi. 

"Bataklık" başladı - Resim : 4

Yaklaşık 1 yıldır takip edilen operasyon devam ediyor. 

"Bataklık" başladı - Resim : 5

LÜKS ARAÇLAR EMNİYETTE 

Operasyon kapsamında şüphelilerin otomobilleri de emniyete çekildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinin bahçesi lüks araç galerisine döndü.

"Bataklık" başladı - Resim : 6

ÖRGÜT LİDERLERİ ANKARA EMNİYETİNDE

Nejat Daş ve Çetin Gören'in de bulunduğu zanlılar Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

"Bataklık" başladı - Resim : 7

NEJAT DAŞ YİNE SAHNEDE

10 Aralık 1992'de Türkiye'de tarihin en büyük uyuşturucu operasyonlarından biri yapılmıştı. Türk ve ABD Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın Akdeniz sularında ortaklaşa düzenledikleri operasyonda, uyuşturucu yüklü olduğu ihbar edilen Kısmetim-1 gemisi kuşatılmıştı. Dört gün süren operasyon sonunda gemi Güney Kıbrıs açıklarında batırılmıştı. Bu operasyondan yaklaşık bir yıl sonra 7 Ocak 1993'te ikinci bir operasyon daha düzenlenmişti. Lucky-S gemisine düzenlenen operasyonda içinde 13 ton uyuşturucu olduğu iddia edilen gemi ele geçirilmişti. Her iki olayla ilgili kilit isim olarak, Nejat Daş başrol oynamıştı. Nejat Daş, 8 Kasım 1994'te jandarmaların elinden kaçarak firar etmişti.

KEFALETLE TAHLİYE OLMUŞTU

Lucky-S ve ‘Kısmetim-1’ uyuşturucu kaçakçılığı davalarında, hakkında toplam 25 yıl 8 ay hapis cezası bulunan Nejat Daş, Türkiye’deki 6 yıllık tutukluluğun ardından 1 milyon 250 bin TL kefalet ödeyerek serbest kalmıştı. 

 

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.