Cumhuriyet muhabirine yalan haber yapmaktan hapis!

Cumhuriyet gazetesi eski ekonomi muhabiri Pelin Ünker’in “Paradise Papers” haberleri nedeniyle TBMM Başkanı Binali Yıldırım’a “hakaret” ettiği iddiasıyla açılan davada karar verildi. Mahkeme Ünker’in, Yıldırım ailesine "iftira attığına" karar verirken 8 bin 600 TL para cezası ve 1 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına mahkum etti. Kararda ertelemeye gidilmedi.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Cumhuriyet Gazetesi eski muhabiri Pelin Ünker ve taraf avukatları katıldı. Duruşmayı, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu’nun da aralarında olduğu çok sayıda gazeteci takip etti.

"HIRSIZLIK İFTİRASI ATILMIŞTIR"

Binali Yıldırım ve oğullarının avukatı şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, “Müvekkillerimin kişilik hakları ihlal edilerek hakaret edilmiş, hırsızlık iftirası atılmıştır. Cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi.

Gazeteci Pelin Ünker de, “Gazetecilik görevimi yerine getirdim. Yazı dizisi kamuya mal olmuş kişilerle ilgili haberlerdi ve sadece Binali Yıldırım yoktu. Binali Yıldırım’a cevap hakkı tanınmıştır. Beraatimi talep ederim” dedi.

Cumhuriyet muhabirine yalan haber yapmaktan hapis!

ERTELEMEYE GİDİLMEDİ

Kararını açıklayan mahkeme, “Kamu görevlisine hakaret” suçlaması nedeniyle, “suçun işleniş şekli, suç konusunun önem ve değeri, meydana gelen neticenin ağırlığı, sanığın kastı ve kastının yoğunluğunu birlikte değerlendirerek” Ünker’e 8 bin 660 TL para cezası verdi.

“İftira” suçu nedeniyle ise 1 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Ünker’in cezasında ertelemeye gidilmedi.

Cumhuriyet muhabirine yalan haber yapmaktan hapis! ile ilgili etiketler Binali Yıldırım Cumhuriyet Gazetesi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.