Cumhuriyet gazetesindeki Berat Albayrak haberine yanıt: Tamamen asılsız ve iftiradan ibarettir

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve NUN Okulları ile ilgili Cumhuriyet gazetesinde çıkan habere yanıt geldi. Albayrak'ın avukatı İsa Sinan Göktaş yaptığı açıklamada söz konusu haberin tamamen asılsız ve iftiradan ibaret olduğunu belirterek, "Haberde, pek çok doğru olmayan malumat alt alta sıralanmış ve bir algı mühendisliği gerçekleştirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak'ı ve NUN Okulları'nı hedef alan haber ile ilgili Albayrak'ın Avukatı İsa Sinan Göktaş bir açıklama yayınlayarak detayları paylaştı. Göktaş, Cumhuriyet gazetesinde 1.11.2021 tarihinde yayımlanan "Berat Albayrak'ın savcılıktaki dosyası" başlıklı haber tamamen asılsız ve iftiradan ibarettir." dedi.

Göktaş'ın 'Gerçek şudur ki;' diyerek yaptığı bilgilendirmede ise şu ifadeler yer aldı:

"Açıklamaya konu haberde, 'KİPTAŞ A.Ş. tarafından NUN Okulları'na usülsüz arazi tahsis edildiği, üzerinde kaçak yapıların olduğu ve amacının dışında kullanıldığı' şeklinde gazetecilik etiğinden uzak, tamamı yalan ve iftiradan ivaret iddialarda bulunulmuştur.

NUN Vakfı'nın sahibi olduğu NUN Okulları, sorgulayan, araştırmacı ve çevresine duyarlı, bilinçli nesiller yetiştirmek amacıyla kurulmuş bir eğitim kurumudur. Bu kurum, uluslararası standartlarda akredite edilmiş eğitim programına sahip; ülkesine ve insanlığa fayda sunmaya hazırlanan, yerli ve milli değerlerini tanıyan, sahip çıkan ve yükselten nesiller yetiştirmeyi kendisine amaç edinmiş ve fikri vicdanı hür nesillerin yetişmesi için bir grup eğitim gönüllüsünün adanmışlığı ile kurulmuştur."

"VAKIF OKUL MODELLEMESİNİN NADİDE ÖRNEKLERİNDEN BİRİNİ TEŞKİL ETMEKTEDİR"

"Ülkemizin sayılı Uluslararası Bakalorya sistem okullarından olan NUN Okullarıi kar amacı gütmeyen, öğrenci nüfusunun yyaklaşık yüzde 50'sini burslu okutan ve bu sebeple kamu yararına eğitim veren vakıf statüsü kazanmış güzide bir kurumdur. Sahip olduğu entelektüel birikimi, yüksek akademik kadrosuyla ve uluslararası fiziksel donatıları ile ülkemizin ve dünyanın dört bir yanından gelen farklı sosyoekonomik statülere sahip öğrencileri, sosyal adalet ilkesini merkeza alarak ortak paydada buluşturmaktan gurur duymaktadır. Bu model Türkiye'mizin vakıf okul modellemesi için de nadide örneklerden birini teşkil etmektedir."

"BİR ALGI MÜHENDİSLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR"

"Sağladığı yüksek burs miktarı ile tam bir vakıf misyonu güden, kazandığını burs sürekliliğine ve eğitim altyapısını güçlendirmeye ayıran NUN Okulları'nı hedef alan haberde, pek çok doğru olmayan malumat alt alta sıralanmış ve bir algı mühendisliği gerçekleştirilmiştir."

MADDE MADDE YANIT VERİLDİ

1- NUN Okulları'nın kurulu olduğu alanın tamamı KİPTAŞ A.Ş. tarafından tahsis edildiği algısı oluşturulmaya çalışılsa da bu kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.

2- NUN Okulları eğitim-öğretim faaliyetlerinin tamamını (ilokul binası, ortaokul binası, lise binası, yurt binaları, vakıf binası, idari binalar, kütüphane, yemekhane vb.) özel mülkte devam ettirmektedir.

3- Kampüs alanlarını birbirine bağlayan orman alanı ise Türkiye'nin her yerinde, herkes tarafından öğrenilebilecek, benzer bedel karşılığında KİPTAŞ A.Ş'den bedeli karşılığında kiralanmıştır. Bu kiralamalarda esas olan orman alanının bakımının kiralama süresince sağlanması, bu anlamda kamu üzerinden bir yükün alınması, bu alanın orman vasfına zarar verilmemesine özen gösterilmesidir.

4- Bu alanda ormanın dokusunu, ağaç sayısını korumakla kalmayan NUN Vakfı, her yıl ayırdığı yatırım bütçesi ile de burada ağaçlandırmayı artırmaya, ekolojik denge ve sürdürülebilir yaşama katkı sağlamaya büyük önem vermektedir.

"HABER, HUKUK CİDDİYETİNDEN UZAK VE ART NİYETLİ"

"Yukarıdaki detaylı izahtan da anlaşılacağı üzere, hukuka aykırı hiçbir işlem olmaksızın, ücreti karşılığında vakfa kiralanan yerler; haberde sanki Sayın Berat Albayrak'ın şahsına tahsis edilmiş ve savcılıkta kendisi adına soruşturma dosyası oluşturulmuş gibi servis edilmiştir. Sadece bu durum bile; niyetin, hakkın yerine gelmesi veya hukukun uygulanması olmadığını göstermektedir. Maksat çamur at izi kalsın mantığı ile bir süredir milli ve manevi değerlere saygılı vakıf kuruluşlarına yönelik sürdürülen algı kampanyasına bir yenisini daha eklemekten ibarettir. Gerçekte ise Sn.Berat Albayrak'ın şahsıyla ilgili böyle bir şikayet veya inceleme söz konusu değildir. Hiçbir mahkeme kararı olmaksızın meselenin, 'Yapılan işlem hukuksuz' şeklinde servis edilmesi, haberin hukuk ciddiyetinden ne denli yoksun ve art niyetli olduğunu göstermektedir."

"BU İDDİALARI ORTAYA ATAN GAZETECİNİN YALAN VE İFTİRAYI BU KADAR KANIKSAMIŞ OLMASINA ARTIK ŞAŞIRMIYORUZ"

"Açıkça belirtmek isteriz ki, bu iddiaları ortaya atan gazetecinin yalan ve iftirayı bu kadar kanıksamış olmasına artık şaşırmıyoruz. Büyük bir başarı ile eğitim hayatına katkıda bulunan NUN Okulları'na ve eğitim hayatına devam eden çocuklarımızın yararına, bedeli karşılığı kiralanan alanlar üzerinden gerçekleştirilen bu maksatlı haberi milletimizin takdirine sunuyoruz."

Cumhuriyet gazetesindeki Berat Albayrak haberine yanıt: Tamamen asılsız ve iftiradan ibarettir ile ilgili etiketler Berat Albayrak İBB Cumhuriyet Gazetesi Haber nun okulları İsa Sinan Göktaş
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.