Cumhurbaşkanlığı'ndan WhatsApp kararı!

Dünya genelinde 2 milyardan fazla kullanıcıya sahip olan mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın kullanıcılarına dayattığı 'güvenlik sözleşmesi' ile ilgili bir açıklama da Cumhurbaşkanlığı'ndan geldi. Yerli uygulama kullanma konusunda çağrıda bulunan Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, 'BİP ve 'Dedi' uygulamalarını önerdi.

Dünya genelinde en fazla kullanıcıya sahip olan mesajlaşma uygulaması WhatsApp çarşamba günü kullanıcılarına yeni bir sözleşme önerdi. Sözleşmeye göre, bundan sonra WhatsApp kullanmak isteyen herkes, Facebook ve ona bağlı kuruluşlarla özel bilgilerini paylaşmak zorunda.

SON TARİH 8 ŞUBAT

8 Şubat'a kadar yeni şartları kabul etmeyenler ise bundan böyle WhatsApp kullanamayacak. Sadece Avrupa Birliği'ne (AB) üye olan ülkelerin kapsam dışı tutulduğu bu sözleşmeye karşı çıkanlar ise yeni arayışlar içine girdi.

Birkaç gün içinde milyonlarca kişi farklı mesajlaşma uygulamalarına yöneldi. 

KULLANICILARIN KAFASI KARIŞIK 

Kimileri 'Zaten bilgilerimiz bizden izinsiz alınıyordu' diyerek sözleşmeyi imzalarken, kimileri de özel bilgilerini paylaşmak istemeyip üyeliğini sonlandırıyor.

Öte yandan AB üyesi ülkelerin bu uygulamadan muaf tutulmasını 'çifte standart' olduğunu değerlendirenler de var, kararsızlığını sürdürenler de...

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA 

WhatsApp kullanıcılarının kafa karışıklığı sürerken, konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı'ndan bir açıklama geldi.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 'yerli uygulama' kullanma çağrısında bulundu.

BİP VE DEDİ ÖNERİSİ

BİP’ ve ‘Dedi’ uygulamalarını öneren Ali Taha Koç, Avrupa Birliği ve diğer ülkelerin ayrımının kabul edilemeyeceğini söyledi.

'DİJİTAL FAŞİZME HEP BİRLİKTE KARŞI DURALIM'

"Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi’nde de belirttiğimiz gibi yabancı menşeli uygulamalar veri güvenliğine yönelik önemli riskler içeriyor." diyen Koç, yerli ve milli uygulamalar sayesinde Türkiye'nin verisinin yine Türkiye'de kalacağına dikkat çekti.

"Tüm vatandaşlarımızı yerli ve milli uygulamaları kullanmaya davet ediyoruz" ifadesini kullanan Koç, mesajında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Dijital faşizme hep birlikte karşı duralım' sözlerini de anımsattı.

Cumhurbaşkanlığı'ndan WhatsApp kararı!

Cumhurbaşkanlığı'ndan WhatsApp kararı! - Resim : 2

Cumhurbaşkanlığı'ndan WhatsApp kararı! ile ilgili etiketler Türkiye Cumhurbaşkanlığı WhatsApp Turkcell bip yerli milli Mesajlaşma uygulama
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.