Cumhurbaşkanlığı'ndan skandal karikatüre tepki

Fransa'da yayın hayatını sürdüren Charlie Hebdo isimli dergi, skandal bir çizime imza atarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı. Cumhurbaşkanlığı'ndan alçak saldırıya tepki gecikmedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Charlie Hebdo Dergisi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan karikatürüne sert tepki gösterdi.

KALIN'DAN KARİKATÜR TEPKİSİ: FRANSIZ DERGİSİNİ KINIYORUZ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Hiçbir inanç, kutsal ve değere karşı saygısı olmayan Fransız dergisinin Cumhurbaşkanımızla ilgili yayınını şiddetle kınıyoruz. Bunlar sadece kendi müptezelliklerini ve ahlaksızlıklarını ortaya koyuyorlar. Kişi haklarına saldırı, mizah ve ifade özgürlüğü değildir" açıklamasında bulundu.

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN: ALÇAKÇA

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Müslüman karşıtı gündeminin meyvelerini vermeye başladığını belirten Altun, derginin yayımladığı karikatürleri "alçakça" olarak niteledi.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Altun, "Bu yayının kültürel ırkçılığı ve nefretini yaymaya yönelik çabasını kınıyoruz. Sözde karikatürler tiksindiricidir ve gerçek bir ahlak duygusundan yoksundur." ifadesini kullandı.

Altun, "Açıkça görüldüğü gibi Fransız liderliğinin ülkeleri için istediği yabancı düşmanı, İslamofobik ve hoşgörüsüz bir kültürel çevrenin ürünü." dedi.

"Yine, ırkçı, yabancı düşmanı, İslamofobik tahrikler bizi aynı dilde karşılık vermeye kışkırtamayacak." diyen Altun, "Mağduriyet algınıza dayanarak oluşturduğunuz gözdağı ve provokasyonlarınıza boyun eğmeyi reddediyoruz. Kültürümüze yönelik bu tür sorumsuz ve anlamsız saldırılar, sadece ırkçılığı ve ayrımcılığı besleyecektir" paylaşımında bulundu.

 

Cumhurbaşkanlığı'ndan skandal karikatüre tepki ile ilgili etiketler İletişim Başkanlığı Fahrettin Altun İbrahim Kalın Cumhurbaşkanı Erdoğan charlie hebdo karikatür
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.