Cumhurbaşkanlığı'ndan skandal açıklamaya yanıt: Erdoğan’a saldırmak yeni moda mı?

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Zayed, Medine’yi İngilizlere ölümüne savunan Fahrettin Paşa’yı hırsızlıkla suçlayıp “Erdoğan’ın dedelerinin Müslüman Araplarla ilişkisi buydu” dediği bir mesaj paylaşmıştı. Cumhurbaşkanlığı çirkin sözlere "Utanç verici!" ifadesi ile tepki gösterdi. "Erdoğan’a saldırmak yeni moda mı?” diye sordu...

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed, Türkleri 1916 yılında suç işlemekle suçlayan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan bir tweeti tekrar paylaştı.

Arapça tweetde Fahri Paşa adında bir Türk subayının suç işlediği, Araplardan para ve değerli yazmalar çaldığı iddia ediliyordu. Paylaşımın son cümlesi ise "Bunlar Erdoğan'ın ataları ve onların Araplarla geçmişi" deniyordu.

Tweeti atan kişi profilinde Almanya'da yaşadığını belirten bir diş hekimiydi.

KALIN: UTANÇ VERİCİ

İşte Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed'in bu paylaşımına yanıt Cumhurbaşkanılığı sözcüsü İbrahim Kalın'dan geldi.

Sözcü Kalın, paylaşımı "utanç verici" olarak niteledi.

ibrahim_kalAn_

"Birleşik Arap Emirlikleri Dışişler Bakanı'nın, Türklerle Arapları tekrar birbirine düşürmeyi amaçlayan bu propaganda yalanını retweet etmesi utanç verici. İngilizlerin planlarına karşı Medine'yi cesurca savunan Fahreddin Paşa'ydı. Ne pahasına olursa olsun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a saldırmak yeni moda mı?"

FAHREDDİN PAŞA

Fahreddin Türkmen Paşa, 1. dünya savaşı’nda Medine’yi İngilizlere teslim etmemek için 2 yıl 7 ay savaştı.

İngilizlere esir düşen ‘Çöl Kaplanı’ lakaplı Fahreddin Türkmen Paşa 1948’de öldü.

fahreddin_pasIa

Cumhurbaşkanlığı'ndan skandal açıklamaya yanıt: Erdoğan’a saldırmak yeni moda mı? ile ilgili etiketler İbrahim Kalın BAE zayed fahrettin paşa
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.