Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı ile görüştü!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile Beyaz Saray’da görüştü. Görüşmede, iki ülkenin ilgi ve etki alanlarında bulunan çatışma bölgelerinin yanısıra; Kafkaslar, Afganistan, ticaret hacmi, insani yardımlar, ikili ilişkiler üzerinde de duruldu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD’nin başkenti Washington DC’de ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile görüştü.

Beyaz Saray’da yapılan görüşmede, ikili ilişkiler, Covid-19 ve küresel iklim değişikliğinin yanı sıra Afganistan, Suriye, Irak, Libya, Kıbrıs, Doğu Akdeniz ve diğer bölgesel gelişmeler ele alındı.

TİCARET HACMİNİN 100 MİLYAR DOLAR OLMASI HEDEFLENİYOR

Türkiye-ABD ilişkilerinin stratejik öneminin altının çizildiği görüşmede, ekonomik işbirliğini arttırmak için atılması gereken adımlar konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. İki ülke ticaret hacminin hedeflenen 100 milyar dolara ulaşması için gerekli mekanizmaların harekete geçirilmesi ve karşılıklı üst düzey ziyaretlerin arttırılması üzerinde duruldu.

AFGANİSTAN KONUSUNDA YAKIN TEMAS KARARI

Afganistan’da oluşabilecek yeni insani krizlerin önlenmesi ve ülkeye insani yardımların biran önce ulaşması için uluslararası işbirliğinin elzem olduğu vurgulanan görüşmede, Türkiye ve ABD’nin Afganistan konusunda yakın temasının devam edeceği ifade edildi.

İKİLİ İLİŞKİLER VE KAFKASLAR DA GÜNDEMDEYDİ

NATO müttefikleri arasındaki dayanışmanın önemine vurgu yapılan görüşmede, müttefikler arasındaki sorunların diyalog ve müzakere yoluyla çözülmesi gerektiği dile getirildi.

Görüşmede ayrıca, Karabağ zaferi sonrasında r’daki son durum değerlendirildi. Bölgesel barış ve istikrar için çok yönlü çabaların devam etmesinin önemi vurgulandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı ile görüştü! ile ilgili etiketler ABD sullivan kalın ibrahim cumhurbaşkanlığı sözcüsü ulusal güvenlik danışmanı
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.