Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Türkiye’ye diz çöktürmeye çalışanlara 'hodri meydan' diyoruz

Büyük Taarruzun 100. Yılı kutlamalarına katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye’ye diz çöktürmeye çalışanlara ‘hodri meydan’ dediklerini söyledi. Oktay, 'Büyük zaferin 100’üncü yılında böyle güçlü bir Türkiye varken şu anda bölgede ve Mavi Vatan'da türlü aymazlıklarla kaçak dövüşenler aynı cesareti gösterebilir mi?' dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Büyük Taarruzun 100. Yılı kutlamaları çerçevesinde Afyonkarahisar’a geldi.

İlk olarak taarruzun son planlarının yapıldığı Atatürk Evi’ni ziyaret eden Oktay, ardından çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu grupla birlikte meşaleler eşliğinde kutlamanın yapılacağı Şuhut Şehir Stadı'na geçti.

Burada gerçekleştirilen törende konuşan Oktay, Anadolu’nun bağrına saplanmak istenen hançeri söküp atan şehrin Afyonkarahisar olduğunu söyledi. Oktay, “Coğrafyamız Birinci Dünya Savaşı'nda büyük acılar yaşamış ancak milletimiz, kendi geleceğini tayin etmeyi başarmıştır. O zorlu günlerde milletin önünde iki seçenek vardı; ya zillete teslim olunacak ya da yıkılan yakılan bir ülke, yılmaz evlatlarının azmiyle yeniden ayağa kalkacak ve küllerinden doğacaktı. İşgallere karşı başlatılan Kuvay-ı Milliye hareketi; dünyanın şaşkınlıkla, düşmanlarımızın öfkeyle, dostlarımızın ise ümitle takip ettiği destansı bir mücadele ortaya koymuştur. Soğuk Afyon gecesinin sessizliğini Mustafa Kemal Atatürk’ün kendinden ve ordusundan emin sesi bozdu” dedi.

“BİRLİĞİMİZDEN VE BERABERLİĞİMİZDEN ALDIĞIMIZ GÜÇLE YIKIP GEÇTİK”

20 yıldır kalkınma yolunda gizli-açık engelleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, milli mücadeledeki o ruhla aşıldığını kaydeden Oktay, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sınırlarımızı kuşatmak için kurdukları senaryoları, milletimize biçmeye çalıştıkları kefeni, Büyük Taarruz'daki kararlılıkla parçaladık. Karşılaştığımız çifte standartları, hak bilmez hukuk tanımazlıkları ve nice yaptırım tehdidini; birliğimizden ve beraberliğimizden aldığımız güçle yıkıp geçtik. 15 Temmuz’da maskeleri düşen hainleri aynı cesaretle geri püskürttük. Maruz kaldığımız saldırı ve badireler mücadele azmimizi milletçe daha da perçinledi. Üstesinden geldiğimiz her bir engel, kendimize duyduğumuz güveni daha da güçlendirdi. Allah’ın yardımı ve milletimizin desteğiyle aştığımız tepeler, geleceğimize daha güvenle bakmamızı sağladı. Bugün dünden çok daha gür bir sedayla, Türkiye’ye diz çöktürmeye çalışanlara; ‘hodri meydan’ diyoruz.”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Türkiye’ye diz çöktürmeye çalışanlara 'hodri meydan' diyoruz

“YARIN NEREYİ HEDEFLEDİĞİMİZİ GAYET İYİ BİLİYORUZ”

Konuşmasından Yunanistan’a da net bir mesaj veren Oktay, “Büyük zaferin 100’üncü yılında böyle güçlü bir Türkiye varken şu anda bölgede ve Mavi Vatan'da türlü aymazlıklarla kaçak dövüşenler aynı cesareti gösterebilir mi? Yunan’ın dün olduğu gibi bugün de yüreği yetmez! Türkiye’nin demokrasisine, istikrarına, bölgesel çıkarlarına göz dikenler bunun dönüp kendilerine vereceği zararın farkında mı? İçerdeki ve dışardaki bedhahları istiklal mücadelesinde olduğu gibi yine denizlere dökeriz! Medeniyet derinliğine sahip olmayanların hafızaları sınırlı olabilir. Ama biz binlerce yıllık devlet geleneğimizde dün nerede olduğumuzu, bugün nerede durduğumuzu, yarın nereyi hedeflediğimizi gayet iyi biliyoruz. Her karışı şehit kanlarıyla yoğrulmuş bu vatanda ödediğimiz bedelleri de unutmuş değiliz” dedi.

“ARKAMIZDA 85 MİLYON VATANDAŞIMIZIN GÜCÜ”

Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının Ankara’da İstiklal Harbi’ni yürütürken manda peşinde koşanları da unutmadıklarını ve bugün de kimin neye güvenirse güvensin kazananın yine Türk milleti olacağını söyleyen Oktay, “Ordularımız düşmana karşı cephede mücadele verirken arkada yağmacılık peşinde koşanları tarih kara sayfalarına yazmıştır. Nihayetinde ne mandacılar ne yağmacılar kazanabilmiş, kazanan milletimizin istiklal mücadelesi olmuştur. Bugün de kim nerede saf tutarsa tutsun, kime neye güvenirse güvensin kazanan milletimiz olacaktır, milletimizle birlikte bu mücadeleyi yürütenler olacaktır. Bugün de inandığımız yolda her türlü bedeli ödemeye kararlıyız ve asla mücadeleden kaçmayız. İstiklalimiz ve istikbalimiz için önümüze çıkan bentleri, 100 yıl önce burada nasılsa, kükremiş bir sel gibi çiğneyip geçmekten geri durmayız. Arkamızda 85 milyon vatandaşımızın gücü, 100 milyonlarca kardeşimizin duası, binlerce yılık bir tarihi geçmiş var.

“TÜRKİYE’NİN OTOMOBİLİ TOGG İÇİIN GÜN SAYAN BİR ÜLKE”

Konuşmasından daha sonra yerli ve milli sanayi alanında yaşanan gelişmelere değinen Oktay, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Garbın afakını çelik zırhlı duvarlar dahi sarsa bugün hem iman dolu göğsümüz hem de yerli milli teknolojilerle donattığımız bağımsız üretim kabiliyetimiz var. MİLGEM gemilerimiz ve denizaltılarımızdan İHA, SİHA ve insansız kara araçlarına; havada karada denizde, milli güvenliğini milli teçhizatıyla sağlayabilen bir Türkiye var bugün. Kendi uydusunu üretme kapasitesine sahip, Türkiye’nin otomobili TOGG’ için gün sayan, ihracatta rekorlara tarımda yüksek rekolteye koşan bir Türkiye’den söz ediyoruz”

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı ile protokol üyelerinin de katıldığı tören İzmir Devlet Tiyatrosu Sanatçılarının sunduğu gösterinin ardından sona erdi.

İHA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Türkiye’ye diz çöktürmeye çalışanlara 'hodri meydan' diyoruz ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay büyük taarruz 100. yıl dönümü
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.