Cumhurbaşkanı Sözcüsü Kalın'dan Rusya'ya ateşkes ve müzakere çağrısı

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş devam ederken Cumhurbaşkanlığı'ndan müzakere çağrısı geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rus saldırıları derhal durdurulmalı ve ateşkes müzakerelerine başlanmalıdır. Haksız ve hukuksuz bu savaş karşısında Ukrayna halkının daha fazla acı çekmemesi için girişimlerimize devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter'daki hesabından, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik sürdürdüğü askeri harekata ilişkin açıklamada bulundu. Kalın, "Ukrayna savaşının dördüncü gününde Cumhurbaşkanımızın çağrısını yineliyoruz. Rus saldırıları derhal durdurulmalı ve ateşkes müzakerelerine başlanmalıdır. Haksız ve hukuksuz bu savaş karşısında Ukrayna halkının daha fazla acı çekmemesi için girişimlerimize devam edeceğiz" dedi.

İbrahim Kalın, "Rus saldırıları derhal durdurulmalı ve ateşkes müzakerelerine başlanmalıdır" ifadelerini kullandı. .

ZELENSKİY'DEN İSTANBUL ÖNERİSİ GELMİŞTİ

Rusya'nın müzakere için bir heyetin Belarus'a gittiğini ve Ukraynalıları beklediklerini açıklaması sonrası Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den yanıt gelmişti. Zelenskiy, müzakereler için aralarında İstanbul'un da olduğu 4 kenti işaret etmişti.

Cumhurbaşkanı Sözcüsü Kalın'dan Rusya'ya ateşkes ve müzakere çağrısı ile ilgili etiketler İbrahim Kalın Rusya Ukrayna müzakere ateşkes
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.