Cumhurbaşkanı Sarkisyan İngiliz ajanı mı?

Ermenistan'da Cumhurbaşkanı Sarkisyan ile ilgili ortalığı karıştıran bir iddia gündeme geldi. Ermenistan'ın eski başbakanlarından Hrant Bagratyan, Sarkisyan için 'ingiliz ajanı derken, 53 avukat söz konusu iddiaları yargıya taşıdı.

Azerbaycan'ın Karabağ'daki zaferi sonrası Ermenistan'da sular durulmuyor. Azerbaycan'ın zaferi sonrası Başbakan Paşinyan'a çevrilen oklar şimdi de Cumhuebaşkanı Sarkisyan'ın üzerinde Başkent Erivan’da 53 avukat Cumhurbaşkanı’nın İngiliz vatandaşı olduğu ve Ermeni halkından bazı özel bilgileri gizlediği suçlaması ile Başsavcılığa suç duyurusunda bulundu.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; Azerbaycan Eski Dışişleri Bakanı Tevfik Zülfikarov, Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan için ‘’Uzun yıllar İngiltere’de yaşadı. İngiliz Kraliçesi’nin yanında onun özel unvanı var. Britanya’ya sadık ve Birmingham Sarayında önemli bir yeri var’’ ifadelerini kullandı.

Zülfikarov, Sarkisyan’ın ülkesinde çifte vatandaşlığa sahip olmak ve bunu kendi halkından saklamakla suçlandığını kaydetti.

"SARKİSYAN MI6 AJANI"

Zülfikarov ayrıca Londra’nın uluslararası arenada Sarkisyan’ı açık ve güçlü bir biçimde desteklediğine vurgu yaptı. Ermenistan’da 1993-1996 yılları arası Başbakanlık görevinde bulunan Özgürlük Partisi Genel Başkanı Hrant Bagratyan, Sarkisyan’a ‘’MI6 ajanı’’ dedi.

Sarkisyan’ı Britanya’nın amaçlarına hizmet etmekle suçlayan Bagratyan, Ermenistan halkına ihanet ediyor dediği Cumhurbaşkanı’nın anayasaya aykırı ve tehlikeli oyunlar oynadığı iddiasında bulundu. Başkent Erivan’da 53 avukat ise Sarkisyan aleyhinde benzer gerekçelerle suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Sarkisyan İngiliz ajanı mı? ile ilgili etiketler Ermenistan sarkisyan İngiliz ajanı iddia
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.