Cumhurbaşkanı resti çekti, sıra Kılıçdaroğlu ve vekillerde! Şamil Tayyar: Temmuz zammından vazgeçsinler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı ödeneği konusunda resti çekti be ek bütçeden çıkarılmasını istedi. Gazeteci ve AK Parti eski milletvekili Şamil Tayyar, sıranın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve tüm vekillerde olduğunu söyleyerek, onlara fedakarlık çağrısında bulundu: 'Kanuna ek madde konsun, vekil maaşları memur değil Cumhurbaşkanı maaşına endekslensin. Fedakarlık topyekun olsun. Haydi Meclis göreve.'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı konuşmada TBMM'ye seslenerek, ek bütçenin genel kuruldaki görüşmelerinde Cumhurbaşkanı ödeneği ile ilgili maddenin kanun metninden çıkartılmasını talep etmişti. CHP Genel Başkanı Kemal  Kılıçdaroğlu'na da seslenen Erdoğan, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun aldığı iki maaş Cumhurbaşkanı ödeneğini geçmiş olacağı için inşallah artık kendisi bu konuyu yalan yanlış bilgilerle tekrar gündeme getirip de kamuoyunu boşu boşuna meşgul etmez." demişti.

Cumhurbaşkanının resti çektiğini ve artık sıranın Kılıçdaroğlu ile tüm milletvekillerinde olduğunu söyleyen gazeteci ve AK Parti eski milletvekili Şamil Tayyar, "Cumhurbaşkanımız resti çekti, sıra Kılıçdaroğlu’nda. Kılıçdaroğlu ve tüm vekiller de Temmuz’daki %40 zamdan (16 bin lira) vazgeçsinler. Kanuna ek madde konsun, vekil maaşları memur değil Cumhurbaşkanı maaşına endekslensin. Fedakarlık topyekun olsun. Haydi Meclis göreve." çağrısında bulundu.

"Gölge boksuna, arkadan dolanmaya gerek yok. Hakkınızsa savunacaksınız, değilse almayacaksınız. Cumhurbaşkanımız gibi açık ve net olacaksınız." diyen Tayyar paylaşım dizisine şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanı maaşı yılbaşında %14.4 arttı, Temmuz artışından da feragat etti. Kılıçdaroğlu, Özgür Özel dahil tüm vekillerin maaşları, memur maaşına endeksli olduğu için yılbaşında %30.5 zamdan yararlandılar, Temmuz’da da %40 zam alacaklar. Kümülatif artış %83. Ayıp değil mi?

Memur kökenli veya askerliğini yedek subay olarak yapmış veya 2008’den önce seçilmiş vekillerin emeklileri için de yol bulunmuş. Eski bir kanunu yorumla bu statüdeki emekli vekiller Cumhurbaşkanı değil memur maaş zammından yararlandırılmış. Kümülatif %83. Bu oyunu da bozalım."

 

 

 

Cumhurbaşkanı resti çekti, sıra Kılıçdaroğlu ve vekillerde! Şamil Tayyar: Temmuz zammından vazgeçsinler ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Şamil Tayyar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temmuz zammı Cumhurbaşkanı ödeneği
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.