Cumhurbaşkanı: "Jübile zamanları gelmiş, hala direniyorlar!"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Futbol Zİrvesi'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kulüpler Birliği ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ortaklığında bu yıl ikincisi düzenlenen Futbol Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinden satır başları;

Futbol dünyasının kıymetli temsilcileri değerli sporcular sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. 2. Futbol Zirvesi'nin düzenlemesine katkı sağlayan tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Tüm misafirlerimize hoş geldin diyorum.

Kıymetli dostlarım sporun özellikle futbolun kaynaştıran yönünü hepimiz çok iyi biliyoruz. Günümüzde futbol her hangi bir spor dalı olmanın ötesinde çok farklı anlamlara sahiptir. Futbolun özünde rekabetle birlikte fedakarlık, centilmenlik, dostluk ve dayanışma vardır. Bu oyunda kazanmak için sahaya çıkan futbolcuların bireysel yeteneklerinin yanında bir çok teknik desteğe ihtiyaçları vardır. Bu oyun aynı zamanda bir direniştir bir meydan okumadır. Futbolu, dünyanın her yerinde itilip kakılan kenar mahalle çocuklarının bir meydan okuması olarak görüyorum.

Öyle futbolcular var ki biz onları sadece yetenekleriyle değil karakterleriyle de tanırız. Metin Oktay'ı böyle hatırlıyoruz. İsmi adeta Fenerbahçe'yle özdeşleşen Lefter'i böyle hatırlıyoruz. Baba Hakkı'yı işte böyle hatırlıyoruz. Dünyada Pele'yi, Zidane'ı, Baggio'yu böyle hatırlıyoruz. Sahada bulundukları dönemde milyonlarca gence ilham kaynağı olan futbolcuları burada sevgiyle anıyorum.

"FUTBOL SİYASETE BENZER"

Futbola gönül vermiş bir kardeşiniz olarak, futbolun bir insana neler kazandıracağını çok iyi biliyorum. Siyasetin futbolla çok alakalı olduğunu düşünüyorum. Siyasette futbol gibi özünde rekabettir. Tıpkı futbol gibi siyasette bir takım oyunudur. Milletine söyleyecek sözü olmayan siyasi partilerin başarılı olma şansı yoktur. Futbol oynadığım dönemlerde, hocam bana 'Topu yiyeceksin' derdi. Top yenir mi? Orada hırsı, inadı anlatıyor. Böyle olacaksın işte.

"14 YILDA 1924 TESİS YAPTIK"

İktidarı hileyle, şikeyle elde edeceğini zannedenler millet tarafından engellenmiştir. Geçtiğimiz 14 yılda Türkiye'yi 3 kat büyüttük. En büyük yatırımı yaptığımız alanlardan birisi spordur. İstanbul'da eli yüzü düzgün saha sayısı yok gibiydi. Belediye Başkanlığı döneminde başlattığımız atılımları daha sonra ülke geneline yayarak devam ettik. 14 yılda 1924 tesis yaptık.

"BUNLARIN JÜBİLE ZAMANI GELDİ AMA HALA DİRENİYORLAR"

"Son anayasa değişikliğinde olduğu gibi hala nasıl futbolun, inşallah onlardan kurtuluyoruz, holiganlar varsa hala holigan siyasetiyle sonuç almaya çalışanları da görüyoruz. Hala şikeden, hileden çekinmiyorlar. Anayasa değişikliğinin Meclis'in kapatılacağından, ülkenin bölüneceğine kadar akla hayale sığmayacak yalanlar ortaya konuyor. Böyle bir şey asla yoktur. Cumhurbaşkanının böyle bir yetkisi yoktur. İktidarı şikeyle elde edeceğin izannedenler millet tarafından her zaman engellenmiştir. Şimdi 18 yaşında parlamentoya girmenin önünü açıyoruz. Bu ne demektir, genç, dinamik, ilim irfan sahibi bir gençlik parlamentomuzda yer alacaktır. Gençlerden korkan bir bir anlayış olabilir. Aslında bunların jubile zamanı gelmiş ama hala direniyorlar. Onun için çıktıkları her maçta yeniliyorlar. Daha önce 7 maçta yenilmişlerdi inşallah 16 Nisan'da sekizinci defa yenileceklerdir."

ANKARA'YA 40 BİN KAPASİTELİ STADYUM

Ankara'da 19 Mayıs'ı yıkıyoruz. Yerine 35-40 bin seyirci kapasiteli stadyum yapmayı planladık. Proje çalışmaları bitti."

Cumhurbaşkanı: "Jübile zamanları gelmiş, hala direniyorlar!" ile ilgili etiketler Erdoğan futbol zirvesi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.