Cumhurbaşkanı imzaladı: Karadeniz gazına 145.1 milyar TL destek!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) yürüttüğü ve çok kritik bir dönüm noktasında bulunan Türkiye'nin enerji bağımsızlığına yönelik çalışmalar sürerken devletten yeni bir hamle geldi. TPAO tarafından Zonguldak açıklarındaki Sakarya Gaz Sahasında yapılacak doğal gaz madenciliği yatırımına proje bazlı devlet desteği sağlanacak. Sağlanacak desteğin toplam tutarı 145.1 milyar lira olarak belirlendi.

Devletten gaz madenciliğine kritik bir anda çok büyük bir destek geldi.

TPAO tarafından Zonguldak açıklarındaki Sakarya Gaz Sahasında yapılacak doğal gaz madenciliği yatırımına proje bazlı devlet desteği sağlanacak.

Cumhurbaşkanı imzaladı: Karadeniz gazına 145.1 milyar TL destek!

145.1 MİLYAR LİRA VE 11 YIL

Resmi Gazetede yayımlanan konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararına göre, destek sağlanacak projenin toplam sabit yatırım tutarı 145.1 milyar lira ve proje süresi de 11 yıl olarak belirlendi.

Başlangıç tarihi 1 Ocak 2021 olarak belirlenen ve yatırım süresi olan 11 yılın sonunda projenin yılda 14 milyar Sm3 doğal gaz üretimi kapasitesine ulaşılması hedefleniyor.

YARISI KADAR EK SÜRE VERİLEBİLİR

Yatırımın öngörülen sürede gerçekleştirilememesi halinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca bu sürenin yarısı kadar ek süre verilebilecek.

YÜZDE 100 VERGİ İNDİRİMİ SAĞLANACAK

Toplam 1018 kişi ilave istihdam sağlanacak projeye destek kapsamında gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası ve indirimi ile yüzde 100 oranında vergi indirimi sağlanacak.

 

Cumhurbaşkanı imzaladı: Karadeniz gazına 145.1 milyar TL destek! ile ilgili etiketler Sakarya TPAO Karadeniz gazı Sakarya gaz sahası destek
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.