Cumhurbaşkanı: "Ey Kılıçdaroğlu o gece havalimanından kaçıyordun!"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4. TÜGVA Gençlik Buluşması programına katıldı.

İşte o konuşmadan satır başları

Buradan acı vatan Almanya'yı sıla eyleyen, onuruyla, bakarıyla, helal rızık mücadelesi veren genç gurbetçilerimizi selamlıyorum. Hollanda'nın polis terörü karşısında hukuktan taviz vermeyen gençlerimizi alnından öpüyorum. Bu ülkenin güveliği için gözünü kırmadan hayatlarını ortaya koyan, polislerimize, askerlerimize ve korucularımıza teşekkürlerimi iletiyorum. Bir goncagül gibi toprağa düşen bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

ELLERİNDE MOLOTOF DEĞİL, KİTAP OLMALI

Kurulduğu gündem beri TÜGVA'yı, yaptığınız faaliyetleri yakından takip ediyorum. Dünya üzerinde iyiye ve güzele dair ne varsa savunan bir neslin ülkemize ve bütün insanlığa kazandırılması için mücadele ediyoruz.Siz insanlık içinden çıkarılmış hayırlı bir ümmetsiniz.Bizim arzumuz ellerinde molotofla, silahla gezen değil, kalemle, kitapla bilgisayarla gezen bir nesildir. Derdimiz bu.

GENÇLİK ZİHNİNİ PENSİLVANYA'YA KİRAYA VERENLER GİBİ OLMAMALI

Gençlik zihnini Pensilvanya'ya kiraya verenler gibi olmamalı, adam profesör ama kiracı! FETÖ'cüler gibi diploma avcılığı yapan değil ilim peşinde koşan, ahlakı hayatına miğfer kılan bir nesil hayal ediyoruz. Bu gençliğin yetişeceği ümidiyle gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Aşk ve hikmetle yoğrulmayan bilgi sahibine yüktür.

ÜLKE OLARAK KRİTİK BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ

Dünya yeni bir dönüşüm dalgasıyla sarsılıyor. Ülke olarak kritik bir dönemden geçiyoruz. Sizler bu genç yaşta tarihin dönüm noktalarından birine şahitlik ediyorsunuz. 7 yıldır devam eden Suriye'deki zulüm 1 milyon kardeşimizin ölümüne sebep oldu. Son bir ümitle kendilerini Avrupa kapılarına atan mültecilerin yaşadıkları bizi derinden üzüyor.Bize demokrasi dersi veren Avrupalıların vicdanlarını nasıl iptal ettiklerine hep beraber şahit oluyoruz. Avrupa'nın ulvi değerleri diye parlatılan kavramların bizzat kendi sahipleri tarafından ayaklar altına alındığını görüyoruz.

Bu süreçte ortaya çıkan YPG, DAEŞ ve FETö gibi örgütler en çok İslama zarar vermektedir. Bölgemizin geleceği ipotek alınmaya çalışılıyor.

CUMHURİYET BİZİM İÇİN YENİ BİR DÖNEM DEĞİL, OSMANLI'NIN DEVAMIDIR

Her imtihan bir imkandır, gecenin en karanlık olduğu zaman şafağa yakındır. Zaman birden yanadır. Son durak, son ilahi ferman bizden yanadır. Dünya düşman olsa da iman bizden yanadır. İstikbal bizimdir, hiç şüpheniz olmasın. Cumhuriyet bizim için yeni bir dönem değildir, Osmanlı'nın, Selçuklu'nun devamıdır. Sizler hasta adam diye üzerine toprak atmaya gelinilen Çanakkale'yi 7 düvele mezar etmiş bir ecdadın torunlarısınız.

KILIÇDAROĞLU 15 TEMMUZ'DA NEREDEYDİN?

Eyy Kılıçdaroğlu Gazi Mustafa Kemal'in partisinin başındayım diyorsun. Ne dedi Gazi Mustafa Kemal, "Gençler, cumhuriyeti sizlere emanet ediyorum". Bazı gafiller ülkemize baktıkça yeni Serv'lerin hayalini kurabilir, ben onlara 15 Temmuz'da tanların tüfeklerin karşısında dikilen gençler vardı. Ama Kılıçdaroğlu, sen neredeydin, Atatürk Havalimanı'nda kaçıyordun, halbuki biz seninle orada buluşabilirdik. Neymiş, Bakırköy'deymiş!

"DÜN İKNA ODALARINI KURANLAR..."

Ülkemizin demokraside, ekonomide, yatırımlarda bugünkü seviyeye gelmesi kolay olmadı. Sancağı daha yükseklere çıkarmak için çetin mücadeleler verdik. Bugün ekonomide, sanayide, istihdamda geçmiş dönemle karşılaştırılamayacak kadar müreffeh bir ülke var.

Bizim genç kızlarımızı üniversite kapılarının önünde boynu bükük bekletmediler mi? Şu anda Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine karşı çıkanlar, dün üniversite önünde bizim kızlarımızı boynu bükük bekletenlerin tam kendileridir. İkna odaları kuranları kızlarımızı inim inim inleten onlardı. Ben o kızlardan ikisinin babasıyım.

"BENİM ŞAKAĞIMA SİLAH DAYAYAN KİMSE..."

İsviçre'de benim şakağıma silah dayıyan kimse, onlarla beraber yürüyen kimse, onlar burada işbirliği yaptılar. Hayır diyenler kim? Kandil hayır diyor. Avrupa'da ve Türkiye'de çalışmalar yapılıyor. İmralı, Pensilvanya hayır diyor.

Cumhurbaşkanı: "Ey Kılıçdaroğlu o gece havalimanından kaçıyordun!" ile ilgili etiketler Erdoğan tügva
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.