Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine Yunan bakandan skandal yanıt

Yunanistan Kalkınma ve Yatırım Bakanı Adonis Georgiadis, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözünü gündeme getirerek skandal açıklamalarda bulundu. Böyle bir durumda Türkiye'yi yeneceklerini söyleyen Georgiadis, ''Türkiye merhametimize kalır'' dedi. Türkiye ile savaşmak istemediklerini söyleyen Yunan bakan çelişkili ifadelere yer verdi.

Yunanistan ile Türkiye arasındaki gerilim son zamanlarda iyice artmışken, Yunan basını, Atina hükümeti ve siyasetçiler sıklıkla Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözlerini gündeme getiriyor.

''TÜRKİYE MERHAMETİMİZE KALIR''

Bu defa ise Yunanistan Kalkınma ve Yatırım Bakanı Adonis Georgiadis'ten skandal açıklamalar geldi. Georgiadis, Erdoğan'a seslenerek, "Sayın Erdoğan'a şunu söylemek istiyorum. Eğer gece, sabah ya da öğlen gelirse bizim Rafaele ve Viper jetlerimiz Türk Hava Kuvvetleri'ni yener ve Ege'de hava üstünlüğünü ele geçiririz. Türkiye merhametimize kalır" dedi.

''AMACIMIZ SAVAŞMAK DEĞİL''

Yunanistan'a savaş yanlısı olmadığını da ifade eden sağcı siyasetçi, "Biz Türkiye ile savaşa girmek için savaş uçağı almıyoruz. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis gelince silahlı kuvvetleri güçlendirme niyetine girdi" ifadelerine yer verdi.

''YUNANİSTAN İLE UĞRAŞMA''

Ancak sonrasında bunun tam tersi açıklamalara da yer veren siyasetçi eski bir Roma sözünü hatırlatarak, "Ancak yine de Roma'da söylenen bir söze inanıyoruz: Barış istiyorsan savaş hazır ol. Bu yüzden Erdoğan'a Yunanistan ile uğraşmamasını söylüyorum" diyerek gözdağı verdi.

Miçotakis hayranı olan Georgiadis "Miçotakis gelince silahlı kuvvetleri geliştirdi. Torpidolar aldık, fırkateynler sipariş ettik, Fransa ve Amerika ile ittifak yaptık ve Rafale satın aldık." dedi.

F-16'ları geliştirdiklerini ifade eden siyasetçi "F-16'ları Viper seviyesine yükseltme işlemine hızla devam ediyor. F-35 programı için başvurmuş durumdayız ve SYRIZA buna karşı durdu" diyerek ana muhalefet SYRIZA'yı eleştirdi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine Yunan bakandan skandal yanıt ile ilgili etiketler Yunanistan
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.