Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği uçak gemisi burada üretilecek

Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ikinci yılının değerlendirme toplantısında uçak gemisi müjdesi verdi. Erdoğan, “Şu anda tam olmasa da, yarım da olsa bizim de bir uçak gemimiz var. Şimdi bunun tamamını yapacağız. İnşallah bizim de uçak gemimiz olacak. Şimdi bununla başlıyoruz, denize indi.” açıklamasında bulundu. Bu açıklamanın ardından AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, geçtiğimiz yıl savaş gemilerinin üretileceği 'Kızılelma' isimli o tesisi paylaşmıştı.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ikinci yılının değerlendirme toplantısında açıklamalarda bulundu. Savunma sanayiine ilişkin çalışmalara ilişkin gelişmeleri aktaran Cumhurbaşkanı, bir de uçak gemisi müjdesi verdi.

Erdoğan, “Şu anda tam olmasa da, yarım da olsa bizim de bir uçak gemimiz var. Şimdi bunun tamamını yapacağız. İnşallah bizim de uçak gemimiz olacak. Şimdi bununla başlıyoruz, denize indi. Şimdi bir, iki tane daha alma gayretinde olacağız” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın savunma sanayisine yönelik yaptığı açıklamalardan öne çıkan diğer başlıklarsa şöyle:

“Milli İHA motorumuz PD-170 ilk uçuşunu ANKA platformu ile yaptı. Atmaca seyir füzemizin de testlerinde sona gelindi. Korkut projesinde ilk sistemler envantere girdi. Ülkemizin en önde olduğu alanlardan zırhlı araçlardan bin 800’ü birimlere teslim edildi.

Yeni tip denizaltı kapsamında Piri Reis havuza çekildi, bizzat o işi yaptık. Savaş gemilerimizin bakımları için inşa ettiğimiz 10 bin ton kaldırma kapasitesine sahip yüzer havuzumuz İzmir’e teslim edildi. Bu işin şakası yok, kararlıyız olacak.”

SAVAŞ GEMİLERİ ‘KIZILELMA’DA ÜRETİLECEK

Bu açıklamaların ardından söz konusu tesis merak konusu oldu. Geçtiğimzi Twitter'da bir paylaşım yapan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Erdoğan'ın işaret ettiği savaş gemilerinin üretileceği o tesisi paylaşmıştı.

Turan, İÇDAŞ’ın Çanakkale Biga’da inşa edilen tesislerine ilişkin, “Burası Marmara’nın, Karadeniz’in ve Akdeniz’in en büyük kuru yük gemilerinin inşa edileceği, tamir imkanı bulacağı, hatta en büyük savaş gemilerinin bile tamir ve inşa edileceği özel kuru havuz olacak.” demişti.

Türkiye’nin ağır sanayi kuruluşlarından İÇDAŞ’ın Çanakkale’nin Biga ilçesinde bulunan fabrika tesislerinde uçak gemisi üretmek için 50 milyon dolarlık yatırımla işe başladığı ifade edilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği uçak gemisi burada üretilecek

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği uçak gemisi burada üretilecek ile ilgili etiketler Çanakkale Cumhurbaşkanı Erdoğan Bülent Turan Savaş gemisi kızılelma
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.