Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kıbrıs açıklamaları 2 ülkeyi tedirgin etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kıbrıs ziyaretinde yaptığı açıklamalar ABD ve Mısır'ı rahatsız etti. Mısır, Maraş'ın kısmi olarak açılmasından dolayı 'endişeli' olduklarını söyledi. ABD'den gelen açıklamada ise Kıbrıs'ta iki devletli çözüme karşı oldukları belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kıbrıs için 2 devletli çözüm ve Maraş'ın açılması ile ilgili açıklamaları bazı çevreleri tedirgin etti. ABD'den gelen açıklamada 2 devletli çözüme karşı oldukları belirtildi. Mısır ise Maraş'ın kısmi olarak açılmasından 'endişe duyduklarını' söyledi.

ABD İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜME KARŞI

ABD Dışişleri Bakanlığı siyasi işlerden sorumlu müsteşarı Victoria Nuland, Türkiye'nin Kıbrıs için sunduğu iki devletli çözüm önerisine ABD yönetiminin sıcak bakmadığını belirterek, birleşik bir Kıbrıs'ta ısrarların süreceğini dile getirdi.

ABD, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kıbrıs'ta iki devlet kurulması önerisini değerlendirerek, iki bölgeli birleşik bir ada için çabaların sürdürülmesini istedi.

Dışişleri Bakanlığı'nın siyasi işlerden sorumlu müsteşarı Victoria Nuland, Senato'da bir oturumda yaptığı konuşmada, "Yalnızca Kıbrıs liderliğindeki bir sürecin iki bölgeli, iki toplumlu Kıbrıs'a barış ve istikrar getireceğini düşünüyoruz" dedi.

MISIR'DAN MARAŞ TEPKİSİ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kıbrıs'taki Maraş bölgesiyle ilgili yaptığı açıklamalara ilişkin Mısır'dan açıklama geldi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Mısır’ın ‘Maraş’ın kısmi olarak açılıp statüsünün değişmesinden derin endişe duyduğu, bunun Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) ilgili kararlarına aykırı’ olduğu savunuldu.

Açıklamanın devamında, Mısır'ın bu konuda BMGK’nin kararlarına bağlı kalınması, durumu daha da karmaşıklaştıracak ve gerilimi artıracak tek taraflı eylemlerden kaçınılması çağrısı yaptığı iddia edildi.

Kıbrıs sorununun uluslararası meşruiyet kararlarına uygun olarak kapsamlı bir çözüme kavuşturulması gerektiği de söylendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kıbrıs açıklamaları 2 ülkeyi tedirgin etti ile ilgili etiketler Kıbrıs Mısır ABD Recep Tayyip Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.