Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cemevi ziyareti birilerini çıldırttı: İhraç haberini böyle çarpıttılar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'daki Hüseyin Gazi Cemevi'ni ziyaret etmesi sonrasında sol medya tarafından başlatılan algı operasyonu devam etti. Son olarak aynı tetikçi medya, Alevi Vakıfları Federasyonu tarafından yayınlanan Hüseyin Gazi Cemevi yönetiminin ihraç açıklamasını da çarpıttı.

Son zamanlarda cemevleri hedef alınarak gerçekleştirilen saldırılar, gündemde geniş yer edinmişti. 

Bu saldırılar sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Mamak'ta bulunan Hüsein Gazi Kültür ve Sanat Vakfı Cemevi'ni ziyaret etmişti. Ancak sol gazetele, haber yerine tetikçilik yapıp, bu olayı da provokasyon malzemesi haline getirdi. 

Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaret ettiği cemevinde Atatürk, Hacı Bektaş-ı Veli ve Hz. Ali fotoğraflarını kaldırıldığını iddia ederek bu manşetlerle yalan haberleri servis etmişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cemevi ziyareti birilerini çıldırttı: İhraç haberini böyle çarpıttılar!

Ancak cemevi yönetimi, yaptığı açıklamada duvarda yapılan boya-badana işleri yüzünden o fotoğtafların kaldırıldığını açıkladı. 

İŞİN ASLI ORTAYA ÇIKTI

Daha sonrasında provokasyona doymayan sol gazeteler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaret ettiği cemevi yönetiminin görevden alınmasıyla ilgili haberleri çarpıttı.

Alevi Vakıfları Federasyonu, Hüseyin Gazi Cemevi yönetiminin ihraç edilme nedeninde şu açıklamaları kullandı:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın, 20 yıllık iktidarı süresince ilk defa bir Cemevini ziyaret etmesi Alevilere saldırıların yapıldığı bir dönemde son derece önemli olduğu gibi toplumu kucaklayıcı ve birleştirici bir ziyarettir. Bu anlamda bu ziyareti önemsiyoruz

Bu ziyaretin öncesi ve sırasınca yaşananlar ise bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Öncelikle, Federasyonumuz bileşeni olduğu halde, başından itibaren vakıf yönetimi yarafından Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyareti hakkında tarafımıza en ufak bilgi dahi verilmemiştir.

"Alevi-Bektaşi toplumunun yüzyıllar boyunca geliştirdiği, yaşadığı zulüm ve baskılara rağmen bugünlere getirdiği yüce değerleri, basit çıkar hesaplarıyla ayak altına alan, Alevi-Bektaşi toplumunun en kutsal değerlerinden olan, 'Muharrem/Matem' ve inanç ritüellerimizin fütursuzca istismar edilmesine sessiz kalan Hüsein Gazi Kültür ve Sanat Vakfı yönetimini kınıyor ve Hüseyin Gazi Kültür ve Sanat Vakfı hakkında Federasyonumuzun Yönetim Kurulunun aldığı karar gereği ihraç işlemlerine başladığımızı tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cemevi ziyareti birilerini çıldırttı: İhraç haberini böyle çarpıttılar! - Resim : 2

FEDERASYONUN HABERİ YOKMUŞ

Federasyondan yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cemevine ziyaretinden yönetime haber verilmediği belirtildi. 'Erdoğan'ın ziyareti haber verilmedi' diyen federasyon, "Alevilere saldırıların yapıldığı bir dönemde son derece önemli olduğu gibi toplumu kucaklayıcı ve birleştirici bir ziyarettir. Bu anlamda bu ziyareti önemsiyoruz" ifadelerine yer verdi. 

YİNE ALGI, YİNE PROVOKASYON

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu ziyaretini siyasi malzeme yapmaya çalışan bazı sol gazeteler, federasyonun açıklamasını da çarpıratak 'Erdoğan'ın ziyaret ettiği cemevi yönetimi ihraç edildi' başlığıyla servis etti.

İşte Birgün'ün o yalan haberi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cemevi ziyareti birilerini çıldırttı: İhraç haberini böyle çarpıttılar! - Resim : 3

HaberSol ise bu provokasyona benzer başlıkla dahil oldu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cemevi ziyareti birilerini çıldırttı: İhraç haberini böyle çarpıttılar! - Resim : 4

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cemevi ziyareti birilerini çıldırttı: İhraç haberini böyle çarpıttılar! ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan Alevi cemevi federasyon yalan haber ihraç
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.