Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan zamanlaması dikkat çeken Ukrayna teması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile telefonda görüştü. Ukrayna ve Türkiye arasında giderek gelişen ilişkilerin bir sonucu olarak daha fazla savunma iş birliği ve SİHA satışı son haftalardan beri gündemde. Asıl dikkat çeken ise Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü savunan Türkiye'nin, son günlerde Rusya'nın Ukrayna sınırına giderek yoğunlaşan bir askeri sevkiyat yapmaya başlamasından hemen sonra temasta bulunması.

Rusya'nın Ukrayna sınırına askeri sevkiyatını giderek yoğunlaştırdığı ve Donbass'da tansiyonun yükseldiği bugünlerde Ukrayna'ya daha fazla SİHA satışının söz konusu olduğu biliniyor. Üstelik dün, 'Blogger' olduklarını söyleyen 6 Türk vatandaşı Ukrayna sınır polisleri tarafından gözaltına alınmıştı. 

DİKKAT ÇEKEN ZAMANLAMA

Rusya'nın Ukrayna sınırına yığınak yaptığı kritik bir anda gerçekleşen üst düzel bir telefon görüşmesi ise dünyanın gündeminde. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna lideri Zelenskiy zamanlaması dikkat çeken bir temasta bulundu.

BÖLGESEL MESELELER ELE ALINDI

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; Erdoğan ile Zelenski görüşmesinde Türkiye-Ukrayna ilişkilerini geliştirecek hususlar ve bölgesel meseleler ele alındı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan zamanlaması dikkat çeken Ukrayna teması! ile ilgili etiketler Ukrayna Erdoğan telefon Rusya SİHA Zelenskiy zelensky 6 türk
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.