Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vergi talimatı: Gecikmeden adım atın!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödül Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Vergi konusuyla ilgili olarak Hazine ve Maliye Bakanımız, bakanlık nezdinde süratle adımı atacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Projelerin ülkemizin merkezinde bulunduğu Avrupa, Asya, Orta Doğu coğrafyasında gerçekleştiriliyor olması bize başka bir avantaj sağlayan tablodur. Ülkemizin büyük pastadan aldığı payı ilk etapta 175 milyar dolara çıkarmaya birlikte hedeflemeliyiz. Dövizden istihdama, teknoloji transferinden makine parkının geliştirilmesine kadar tüm imkanlarımızla desteklemeye devam edeceğiz.

Özellikle işçilerin yurt dışındaki sorunlarıyla alakalı olarak bazı avukatlık firmalarının alavare dalavere yapmak suretiyle güya haklarını alıp teslim edeceklermiş gibi durumları hiç gecikmeden Meclis'in yeni döneminde yasal düzenleme ile bir adım atacağız. Bu konuyla ilgili olarak da Hazine ve Maliye Bakanımız süratle adımı atacaktır.

Biz bu çalışmaları yürütürken kimsenin kimliğiyle ilgilenmiyoruz. Bizim baktığımız tek husus ülkemize yaptığınız katkılardır. Kendimizin ve evlatlarımızın geleceği için ülkemizin kazanımlarına sıkı sıkıya sahip çıkmalıyız. Ülkemize geçtiğimiz 20 yılda eğitimden sağlığa enerjiden sanayiye her alanda kazandırdığımız alt yapı işte bugün önümüzde çıkan tarihi fırsatı değerlendirebilmek içindir.

"MESELE ÜLKEMİZİN BEKASIDIR"

Sizlerden bir ittifaka bir isme bir partiye değil, büyük vizyona hizmet vermenizi istiyorum. Kimi zaman kısır siyasi çekişmeler körüklenerek, kimi zaman darbelerle milli iradeye oynanan oyunlar hep aynıydı. Bu sinsi tuzakların çoğuna da düştüğümüz gerçektir. Biz kez daha ülkemizin hedeflerinden uzaklaştırılmasına izin veremeyiz. Mesele ülkemizin bekasıdır.

Enflasyon diye kur diye sorunlarımız yok mu? Var ama sadece bunlara takılıp kalırsak ülkemize yazık ederiz. Şimdi birileri diyor ki Türkiye'de üretim bitti, peki tarımda hem çok iyi rekolte ettiğimiz hem de verdiğimiz fiyatlarla üreticilerin yüzünü güldürdüğümüz bir dönem yaşıyoruz.

VERGİ KONUSU

Vergi konusuyla ilgili olarak Hazine ve Maliye Bakanımız, bakanlık nezdinde süratle adımı atacaktır. Bunun için Meclis'in açılmasını beklemeye gerek yok. Biz bu çalışmaları yürütürken, kimsenin kimliğiyle görüşüyle ilgilenmiyoruz. Bizim baktığımız tek husus yaptığınız katkılardır. Ülkemizi 2053 vizyonuna hazırlayacağız. Küresel siyasi ve ekonomik sistemin yeniden dizayn edildiği dönemde hiçbir fırsatı kaçırmamak, her türlü fedakarlığı yapmak boynumuzun borcudur.

Hiç şüphesiz küresel ekonomideki dengesizliklerin ülkemize olan etkisinin farkındayız. Türkiye küresel ekonomik krizi fırsata çevirme konusunda en başarılı ülkedir. Türkiye'yle ve ekonomimizle ilgili sözde değerlendirme yapanlardan ziyade, söylemek istedikleri asıl sözler ortadadır.

Tarımda çok iyi rekolte elde ettiğimiz, verdiğimiz ücretle çiftçilerimizin yüzünü güldürdüğümüz bir dönemden geçiyoruz. Sanayide ülkemizin her yerinde harıl harıl çalışıyor. Dış ticarette ihracatta her ay rekor üzerine rekor kırıyoruz.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vergi talimatı: Gecikmeden adım atın! ile ilgili etiketler Erdoğan vergi talimat Bakan
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.