Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Umman Sultanı Kabus bin Said için taziye mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Umman Sultanı Kabus bin Said'in vefatı sebebiyle taziye mesajı yayımladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vefat eden Umman Sultanı Kabus bin Said için Arapça Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Umman’ın refah ve kalkınması yönündeki çabalarının yanı sıra bölgemiz siyaseti açısından da oldukça önemli bir isim olan Umman Sultanı Kabus bin Said el Said'e Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan, Umman halkına başsağlığı dileklerini de iletti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Umman Sultanı Kabus bin Said için taziye mesajı

KABUS BİN SAİD KİMDİR?

Kâbus bin Said bin Teymur 18 Kasım 1940'ta dünyaya gelmiştir.

Babası Said bin Teymur, annesi Mazun bint Ahmed'dir. 1970 yılında babasını tahttan indiren Kâbus bin Said günümüze kadar başta kalmayı başarmıştır.

İran-Irak Savaşı boyunca tarafsızlığını koruyan Kâbus Bin Said, Batı ve Amerika ile ilişkilerinde de sıkı bir bağ kurmuş bu sayede bir denge politikası izlemeyi başarmıştır. 1992 yılında Yemen ile sınır problemini çözen Kâbus, çıkan halk ayaklanmalarının Umman'a da sıçraması sonucu halka bir dizi reformlar yapmayı taahhüt etmişti.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Umman Sultanı Kabus bin Said için taziye mesajı ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan taziye Kabus bin Said umman
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.