Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tansiyonu biz yükseltmiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı Doğu Akdeniz konulu telefon görüşmesinde, ''Bölgedeki gerginlikten endişeliyiz, tansiyon düşürülmeli'' sözlerine, ''Biz yükseltmiyoruz'' diyerek karşılık verdi.

Milliyet'ten Kıvanç El'in haberine göre; önceki akşamki görüşmede Trump, iki ülkenin de NATO müttefiki olduğuna vurgu yaparak, “Bölgedeki gerginlikten endişeliyiz. Tansiyonu diplomatik yollar ile düşürmek gerek. Başka bir yol yok” mesajı verdi.

''TANSİYONU BİZ YÜKSELTMİYORUZ, BU OYUNA GELİNMEMELİ''

Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu sözlere, “Bu gerginliğin en son sorumlusu Türkiye. Biz yükseltmiyoruz. Bizim adımlarımızın tamamı uluslararası hukuka uygun. Bizim egemenlik hakkımız olan konulardaki adımlarımız birilerini rahatsız ediyor, Yunanistan’ı da burada kullanarak bizi hedef haline getirmeye çalışıyorlar. Bu oyuna gelinmemeli” karşılığı verdi.

Bu arada iki ülke arasında tanisyonun düşmesi için adımlar atmaya devam eden Almanya’nın, bu süreçte Türkiye ve Yunanistan’ı bir araya getirmeye çalıştığı, ancak şu aşamada böyle bir görüşmenin söz konusu olmadığı kaydedildi. Türkiye’nin öncelikle Yunanistan’ın, “Türkiye’nin hukuki adımlarına saygı duyması” gerektiğini ilettiği ve bu şartlarda diyalog zeminine açık olduğu mesajını verdiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tansiyonu biz yükseltmiyoruz ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump ABD Doğu Akdeniz Yunanistan Türkiye gerilim tansiyon
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.