Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TOGG mesajı: 'Bu yıl sonuna kadar hizmete sunacağız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan enerji ve iklim konulu Büyük Ekonomiler Forumu’na canlı bağlantı ile katıldı. Erdoğan, temiz enerjiye dönüşümle alakalı bilgi verirken, ilk yerli otomobil olan "TOGG'u üretim bandından indirerek hizmete sunacağız" açıklamalarında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, enerji ve iklim konulu Büyük Ekonomiler Forumu'na canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan, temiz enerjiye dönüşümde tüm ortaklarla çalışmaya hazır olduklarının altını çizerek, "Türkiye, yenilenebilir kurulu gücü itibariyle dünya 12'incisi ve Avrupa 5'incisidir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Ulusal katkı beyanımızı güncelliyoruz. Uzun dönemli iklim stratejimizi bu yılın sonunda açıklayacağız. Yeşil Eylem Planımızı kabul ettik. Ormanlarımızı korunan alanlarımızı genişletiyoruz.

Ulaştırma kaynaklı emisyonun azaltılması konusunda da üzerimize düşenleri yapacağız.

Temiz enerjiye dönüşüm sürecinde tüm ortaklarımızla birlikte çalışmaya hazırız.

İklim değişikliğiyle mücadelede bir diğer araç da yenilenebilir enerjidir. Yeşil büyümeyle yol haritalarımızı yürütüyoruz. Finansman bu sürecin kilit başlığı olarak öne çıkıyor. Bu husustaki en büyük sorumluluk sorunun asırlardır sebebi olan ülkelere düşmektedir.

Türkiye, yenilenebilir kurulu gücü itibariyle dünya 12'incisi ve Avrupa 5'incisidir.

Sıfır Atık projesiyle geri dönüşümde büyük rol aldık.

YERLİ OTOMOBİL TOGG MESAJI

Ulaştırma kaynaklı emisyonun azaltılması ve gübre yönetimi noktasında üzerimize düşenleri yerine getiriyoruz. Bu yıl sonuna kadar Türkiye'nin ilk elektrikli otomobili TOGG'u üretimden bandından indirerek hizmete sunacağız. Sürdürebilir ve iklim dostu ulaşım türlerini yaygınlaştırıyoruz.

Türkiye yenilenebilir enerji kurulu gücünde dünyada 12. sırada, Avrupa 5. sıradadır. Enerji alanında gerçekleştirdiğimiz iyileştirmelerle yıllık 100 milyon ton ilave sera gazından kaçınılmıştır. Enerji verimliliği temiz enerjiye geçiş ve enerji dönüşümü enerjinin ayrılmaz parçasıdır. Türkiye olarak bu anlayışla pozisyon alıyorduk. Kurulu elektrik gücümüzün yüzde 54'ünü yenilenebilir enerji santrallerinden kurduk. Temiz enerjiye dönüşüm sürecinde tüm ortaklarımızla işbirliği ve dayanışma içinde olmaya hazırız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TOGG mesajı: 'Bu yıl sonuna kadar hizmete sunacağız' ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan ekonomi forumu enerji iklim
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.