Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sürücüsüz otobüs testi

Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın ilk elektrikli seri üretim ve sürücüsüz otobüsünün tanıtım programına katıldı.

Türkiye'nin ilk akıllı "sürücüsüz otobüs" çalışmalarında sona gelindi. Türk mühendisler tarafından üretilen otobüs, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin içerisinde test sürüşü gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin ilk elektrikli sürücüsüz otobüsü test etti. Elektrikli sürücüsüz otomobil sene başında duyurulmuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Kabine toplantımıza mühendislerimizce geliştirilen dünyanın ilk seri üretim 4. seviye sürücüsüz elektrikli otobüsü Atak Electric'le gidiyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Otobüsün test sürüşünün ardından konuşan Erdoğan, ''Seri üretimle birlikte bu sektörde ülkemizin adını duyuracağız. Mazot, benzin bunlar kalkıyor. Bu temiz enerjinin ön adımıdır. İklim değişikliğinde ABD adım atsın biz de atarız.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sürücüsüz otobüs testi

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan Telegram hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulundu.

Erdoğan "Sevgili kardeşlerim... Dünyanın seri üretilen ilk 4. seviye sürücüsüz ve elektrikli otobüsümüzü ATAK Electric'i bugün Külliye'de test ettik. 

KARSAN ve ADASTEC firmalarımızın ortak üretimi olan ATAK Electric, tüm dünyada temiz enerji tüketiminin öncelikli olduğu böylesine bir dönemde inşallah gururumuz olacak. Ülkemize hayırlı uğurlu olsun! " ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sürücüsüz otobüs testi - Resim : 2









Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sürücüsüz otobüs testi ile ilgili etiketler Erdoğan Otobüs sürücüsüz
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.