Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sosyal medya talimatı: Ruberu

Sosyal medya platformlarının kişisel verilere ilişkin aldığı kararların ardından güvenlik endişesiyle yeniden gündemin ana maddesi haline geldiği günlerde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kurmaylarına bu konu hakkında talimat verdiği ortaya çıktı. Hürriyet gazetesinden Abdulkadir Selvi'nin iddiasına göre Erdoğan, ''Sosyal medya çok şişirme bir şey, partililerimiz halkla doğrudan temas kurmalı. Yüz yüze görüşün'' talimatında bulundu. İşte detaylar...

Facebook, Twitter, Instagram, WhatsApp... Her biri geride kalan birkaç yılda hayatımızın vazgeçilmezleri haline geldi. Birçok insan, dünyada ve Türkiye'de yaşananları buradaki bilgi akışlarıyla takip ediyor. Haberleşme uygulaması WhatsApp ise insanların birbirleriyle olan iletişimini sağlıyordu.

Geçtiğimiz günlerde WhatsApp'ın aldığı karar bir hayli tartışıldı. Dünyanın en popüler sosyal uygulamalarından Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in 2014 yılında satın aldığı WhatsApp, 8 Şubat tarihine kadar 'zorunlu güncellemesine' onay vermeyenlerin uygulamayı kullanamayacağını açıkladı.

WHATSAPP BÜYÜK KAN KAYBETTİ, VATANDAŞ 'YERLİ'YE YÖNELDİ

Bu güncellemenin Avrupa'da uygulanmayıp Türkiye'yi kapsaması kullanıcıların oldukça sert tepki vermesine neden oldu. Milyonlarca kullanıcı WhatsApp'ı terk ederek, diğer haberleşme uygulamalarına yöneldi. 

Türkiye'nin yerli haberleşme uygulaması BiP, bu gelişmelerin ardından 3 günde 5 milyon yeni kullanıcı kazandı. 

Bu tartışmaların odağında Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında sosyal medya tartışmalarına ilişkin talimat verdiğini yazdı.

ERDOĞAN'DAN SOSYAL MEDYA TALİMATI: RUBERU

Hürriyet yazarı, Erdoğan'ın gençler ve kadınlar üzerinde oldukça etkili olduğunu vurguladığı sosyal medya platformları için, ''Sosyal medya önemli ama aynı zamanda çok şişirme bir şeydir. Bizim partililerimizle, üyelerimizle, halkla doğrudan temasa önem vermemiz lazım” diyor. Ardından da ekliyor: “Ruberu, yani yüz yüze görüşme.'' ifadesini kullandığını kaleme aldı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sosyal medya talimatı: Ruberu ile ilgili etiketler AK Parti Cumhurbaşkanı Erdoğan Sosyal Medya Abdulkadir Selvi Hürriyet Ruberu talimat
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.