Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sincar ve Tel Rıfat mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon'da vatandaşlara seslendi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sincar'a da gireceğiz' dedim. Şimdi oraya da operasyonlar başladı. İçeride teröristlerle mücadele, dışarıda da mücadele. Bizim derdimiz teröristler. Biz bir işgal devleti değiliz. Onun Batı'da örnekleri var. Elhamdülillah, bizim geçmişimizde böyle bir şey yok." dedi.

Erdoğan, Trabzon'da partisinin 6. Olağan İl Kongresi'nin yapılacağı Hayri Gür Spor Salonu önünde kendisini bekleyen vatandaşlara hitap etti.

Trabzonlulara 2019 Mart ve Kasım seçimlerine hazır olup olmadıklarını soran Erdoğan, "Evet" cevabı üzerine, "Trabzon'dan bu ses çıkar da hazır olmaz mı?" diye konuştu.

AK Parti olarak 15 sene önce bu yola çıktıklarında, Karadeniz sahil yolunun yüzde 36'sının yapılmış olduğunu, AK Parti'nin ise bu yolu tamamladığını ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Biz Ferhat'ız, Ferhat. Ferhat'a dağlar dayanmaz. Ferhat Şirin'e ulaştı. Dağları deldik. Çünkü biz milletimize aşığız. Milletimize sevdalıyız. Neşet Ertaş, 'Aşkınan çalışan yorulmaz' diyor. Biz de aşkınan çalıştık, yorulmadık. Yorulmayacağız. Çünkü bizim bu ülkede yapacağımız çok iş var. Milletimizi inşallah muassır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracağız."

AK Parti iktidara geldiğinde milli gelirin 3 bin 400 dolar olduğunu, şimdi ise kişi başı 11 bin doların üzerine çıkıldığını bildiren Erdoğan, Batılıların bu nedenle Türkiye'yi kıskandığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık insansız hava araçlarımızı yapıyor muyuz? Silahlısını da silahsızını da yapıyor muyuz? Bunu bir de Sürmenelisi yapıyor. Bak neler oluyor neler. Daha iyi şeyler olacak. İnşallah uçağımızı da yapacağız. Bunlar bizi kapılarından çok döndürdüler. 'Ya bize verin.' Kongre müsaade etmiyor.' Ya şunu ver', 'kongre müsaade etmiyor.' Bu komşular bizi ev sahibi yaptı. Şimdi kendimiz yapıyoruz. Afrin'de silahlı insansız hava araçlarını gördünüz. Onlar bizim. Biz yaptık. Eğer bunlar olmasaydı, işimiz zor. Onlar hem koordinatları veriyor. Ondan sonra F-16'larda teröristleri oraya gömüyor." değerlendirmesini yaptı.

- "Tarihimizde mazlumların yanında yer almak var"

Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nda 3747 teröristin etkisiz hale getirildiğini aktaran Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Ne dedim, hatırlayın? 'İnlerine gireceğiz. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Ama Afrin ile bu iş bitmeyecek' dedik. Niye? Bu PKK'lılar Sincar'a doğru gittiler. O zaman 'Sincar'a da gireceğiz' dedim. Şimdi oraya da operasyonlar başladı. İçeride teröristlerle mücadele, dışarıda da mücadele. Bizim derdimiz teröristler. Biz bir işgal devleti değiliz. Onun Batı'da örnekleri var. Elhamdülillah, bizim geçmişimizde böyle bir şey yok. Bunu Afrikalı dostlarımız çok iyi bilir. Ama bizim tarihimizde bu yok. Bizim tarihimizde adalet var. Bizim tarihimizde mazlumların yanında yer almak var. Bizim tarihimizde zalimlerle beraber olmak yok. Şu anda da Afrin'de yaptığımız bu. Kimin yanındayız? O mazlumların yanında. Televizyonda izliyorsunuz, değil mi? O mazlumları, o garipleri, yediden yetmişe o yavruların ne hale geldiğini görüyorsunuz, değil mi? Onlara nasıl vuruyorlar. Doğu Guta'da olanları görüyorsunuz, değil mi? Batılı bize akıl vermeye çalışıyor. 'O aklı kendinize saklayın' dedim. Hepsinin video kayıtları, her şeyi var. Yarın zaten Varna'da bir araya geleceğiz. Hazırlıkları yaptım, kendilerine göstereceğim."

Erdoğan, milletin onuru ve gururuyla oynamaya kimsenin hak ve salahiyeti olmadığını ifade ederek, dimdik ayakta duracaklarını ve taviz vermeyeceklerini vurguladı.

Mehmetçik'in kar, kış demeden terörle mücadele ettiğine işaret eden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Gençlik yıllarımızda, zaten şu anda da yaşlı değiliz ya mitingler yapardık. Derdik ki ben onu biraz değiştirdim şimdi. 'Kar, boran, fırtına, sükun bulacak. Sana PYD/YPG selam duracak'. Evelallah, olan o. Kararlılıkla, azimle, hamdolsun. Mehmetimizi görüyorsunuz, o çocukları okşuyor. Sadece çocukları değil, hayvanları da okşuyor. O kedileri sevişlerini falan görüyorsunuz. Hepsine giyeceklerini, yiyeceklerini, her şeylerini götürüp oralarda dağıtıyoruz. Onlar bombalarla her yeri yıktılar. Onlar yıkmaya, biz ise yapmaya, ihyaya geldik. Farkımız bu."

fergregg

TEL RIFAT MESAJI

Erdoğan Trabzon il Kongresi'nde yaptığı konuşmada ise şu açıklamarda bulundu;

Son zamanlarda bürokrasinin ağır işlediğine dair şikayetler gelmeye başladı. Buradan açıkça söylüyorum; sorumluluk almaktan çekinen, imza atmaktan imtina eden, mevcut projeleri süratle yürütmekte, yeni projeler üretmekte yetersiz kalan hiçbir bürokrat, bulunduğu makamı fuzuli yere işgal etmesin. Bunun affı yok, versin istifasını çeksin gitsin.

Amerika'nın bir önce Münbiç'in denetimini terör örgütünden alıp, bölgenin gerçek sahiplerine devretmesi gerekir. Biz bu kardeşlerimizle birlikte kısa sürede Münbiç'i alt yapısı ve üst yapısıyla ayağa kaldırır, ülkemizde yaşayan bölge halkının bir an önce evlerine dönmesini sağlarız. Şayet terör örgütü buradan çıkartılmazsa, o zaman bu işi bölge halkıyla birlikte biz yapmak mecburiyetinde kalırız.

Tel Rıfat’ı da kontrol atına alıp Zeytin Dalı harekatını hedefine ulaştıracağız.

ERDOĞAN'I GÜLDÜREN PANKART

Cumhurbaşkanı Erdoğan kongrede salona asılan bir pankartı da gülümseyerek okudu. Erdoğan, "'Bizi Münbiç'e götür Afrin'den bir şey anlamadık' yazmışlar... İnşallah hayırlısı olsun götürmeden işi bitirelim!" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sincar ve Tel Rıfat mesajı ile ilgili etiketler Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.