Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim barajı açıklaması: Yüzde 7 netleşmiş vaziyette

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Karadağ ziyareti sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada seçim barajı çalışmaları ile ilgili önemli bilgiler verdi. Erdoğan, barajın yüzde 7'ye çekilmesi konusunda bir netlik olduğunu belirterek, "MHP de 7’ye olumlu bakıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim barajının değişmesi konusunda yapılan çalışmalarla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, barajın yüzde 7'ye çekilmesi konusunda bir netlik olduğunu belirterek, "Bunun altında bir şey olur mu olmaz mı, henüz önümüze gelmiş değil" dedi.

Karadağ ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Barajla ilgili olarak şu anda belirgin hale gelen aslında 7 ama bu konuda Cumhur İttifakı olarak MHP’li arkadaşlarımızın nihai kararını bizim arkadaşlarımız henüz almış değiller. Ancak 7 netleşmiş vaziyette. MHP de 7’ye olumlu bakıyor. Bunun altında bir şey olur mu olmaz mı, henüz önümüze gelmiş değil. Öyle bir şey olursa o da tabi konuşulabilir ama şimdilik böyle bir şey yok."

"YALAN TERÖRÜ İLE MÜCADELE ETMEYE KARARLIYIZ"

"Ülkemiz, benim “yalan terörü” olarak ifade ettiğim saldırılara çok sık maruz kalıyor. FETÖ’sünden PKK’sına, terör örgütleri her mecrada türlü yalanlarla ülkemizi hedef alıyorlar. Bakıyorsunuz CHP ve Bay Kemal başta olmak üzere muhalefet partileri de bu yalanlara çok teşne. Adeta yalan fabrikası gibi çalışıyorlar. Dijital terör deseniz, o da sürekli iş başında. Bunlara

karşı yasal düzenlemelerimiz elbette oldu ama çok daha güçlü adımlar atmamız kaçınılmaz. Yalan terörüyle mücadele etmekte kararlıyız.

Arkadaşlarımız Türkiye’deki verinin, Türkiye’de kalacağı, vatandaşlarımızın kişilik haklarını, verilerini koruyacak, gerek geleneksel gerek yeni iletişim mecralarındaki itibarsızlaştırma, karalama, yalan ve iftira kampanyalarına karşı duracak yeni bir yasa çalışması için teknik bir çalışma yürütüyorlar. En kısa zamanda hazırlıklar tamamlanacak.

Meclis açılır açılmaz bu konu Meclis’imizin gündemine getirilecektir. Bu konu ülkemiz için çok önemlidir, demokrasimiz için önemlidir. Hem bireysel hak ve özgürlükleri koruyacak, hem de milletimize, devletimize yönelecek sistematik dezenformasyon ve yalan terörüne karşı milli güvenliğimizi koruyacak bir yasal zeminin ortaya konmasına katkı vereceğiz. Tabi sadece yalan olayı da değil. Twitter gibi sosyal medya platformlarının burada sadece kuru kuruya bir ofis açmasını kast etmiyoruz.

Gelecekler, burada personeliyle her şeyiyle bulunacaklar ve herhangi bir ihlal durumunda cezası da verildiği zaman bu cezaları da tahsil edilecek. Şu an itibarıyla bakıyorsunuz Twitter’ın, Facebook’un hiçbirisinin herhangi bir yanlış iş yaptıkları zaman muhatap alınabilecek bir özellikleri yok. Biz bunlarla uğraşamayız. Bedel ödeyecekler. Başka çaresi yok bu işlerin."

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim barajı açıklaması: Yüzde 7 netleşmiş vaziyette ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan seçim Baraj MHP Cumhur İttifakı
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.