Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Şansölye Merkel'e jest

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk-Alman Üniversitesi'nin yeni binalarının açılış törenine katılan Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Angela Merkel'e Paşabahçe tarafından özel olarak üretilen sırçalı saray aynası ile miğfer hediye etti. Merkel'in hediyeyi görünce verdiği tepki ise dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merkel ile birlikte 'Türk-Alman Üniversitesi'nin yeni binalarının açılışını gerçekleştirdi.

Beykoz'daki açılışa Erdoğan ve Merkel'in yanı sıra, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Türk Alman Üniversitesi Rektörü Halil Akkanat, Türk Alman Üniversitesi Konsorsiyumu Başkanı Prof. Dr. Rita Süssmuth da katıldı.

ERDOĞAN'DAN JEST

Törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Merkel'e Paşabahçe tarafından özel olarak üretilen sırçalı saray aynası ile miğfer hediye etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Şansölye Merkel'e jest

AYNA HEDİYE ETMEK NE ANLAMA GELİYOR?

Eski çağlardan itibaren aynalar gücün, zenginliğin ve soyluluğun simgesi olageldi. Kralların saraylarına devasa aynalar yaptırmaları da bunun bir yansımasıdır. Tarihçi Tolunay Sandıkçığlu'nun çalışmasına göre; ayna Osmanlı'da da bir erkeğin bir kadına verebileceği en güzel hediye olarak görülüyordu. Anlamı ise 'Sana alacak senden daha güzel bir hediye bulamadım' demekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Şansölye Merkel'e jest - Resim : 2

Törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Merkel’e Paşabahçe tarafından özel olarak üretilen sırçalı saray aynası ve zafer miğfer hediye etti.

Aynanın Topkapı Sarayı’nda sergilenen Murassa Ayna’dan esinlenerek tasarlandığı, 24 ayar altın yaldız ve renkli cam baloncuklar kullanarak dekorlandığı öğrenildi. Sadece 1999 adet olarak üretilen ve Paşabahçe stoklarında kalmayan aynanın fiyatı 2 bin 395 lira...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Şansölye Merkel'e jest - Resim : 3

El imalatı camdan üretilen, 24 ayar altın, yaldız ve eskitme boyalar kullanılarak dekorlanan zafer miğfer ise 1950 liraya satılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Şansölye Merkel'e jest - Resim : 4

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Şansölye Merkel'e jest ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Angela Merkel hediye
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.