Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya'ya mesaj: Kırım'ın ilhakını tanımıyoruz, Ukrayna'ya iade edilmeli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da Kırım konusunda Rusya'ya net mesaj geldi. Erdoğan, Kırım'ın ilhakını tanımadıklarını belirterek, Ukrayna'ya iade edilmesi gerektiğini söyledi. Erdoğan, "Ukrayna'nın egemenliğinin korunması, küresel güvenlik ve istikrar bakımından kritik öneme sahiptir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kırım'ın ilhakını tanımıyoruz, Kırım Ukrayna'ya iade edilmeli" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırım Platformu Liderler Zirvesi'ne video mesaj gönderdi.

Erdoğan'ın mesajları şöyle:

Platformu isabetli buluyor ve destekliyoruz. Önümüzdeki dönemde de çalışmalara her düzeyde katkı vermeyi sürdüreceğiz. Türkiye, Kırım'ın ilhakını tanımamakta, bu adımın gayrimeşru ve hukukdışı olduğunu ilk günden beri savunmaktadır. Ukrayna'ya Kırım'ın iadesi, uluslararası hukukun gereğidir. Ukrayna'nın egemenliğinin korunması, küresel güvenlik ve istikrar bakımından kritik öneme sahiptir.

Kırım Tatar soydaşlarımızın güvenliği de Türkiye'nin öncelikleri arasındadır. Geçen sene platformun Kiev'deki ilk zirvesine katıldıktan sonra gözaltına alınan Kırım Tatar Birinci Meclisi Başkan Yardımcısı ve arkadaşlarının bir an önce evlerine, arkadaşlarına kavuşmalarını bekliyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya'ya mesaj: Kırım'ın ilhakını tanımıyoruz, Ukrayna'ya iade edilmeli ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Kırım Ukrayna ilhak
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.