Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan referandum açıklaması

Resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Etiyopya Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome Wirtu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Ankara'da biraraya geldi.İki lider ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında 'Etiyopya, FETÖ'nün cani yüzünü, insanlık için teşkil ettiği büyük tehdidi gören dostlarımızdandır. Bu konuda el birliği içinde gereken adımları atıyoruz. Sadece Etiyopya'dan değil, FETÖ urunu, sirayet ettiği diğer bölge ülkelerinden de temizleme konusunda kararlıyız çünkü bu bir urdur.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan referandum açıklaması

"FETÖ OKULLARINI MAARİF VAKFI'NA DEVREDİYORUZ"

Etiyopya Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome Wirtu'da konuşmasında "FETÖ'ye ait eğitim kurumlarını Maarif Vakfı'na devretme kararı aldık. Türk halkı demokrasilerini savunarak bu terörist grubu ortadan kaldırdı." dedi.

ERDOĞAN'DAN REFERANDUM AÇIKLAMASI

Erdoğan'a anayasa teklifini ne zaman değerlendireceği yönündeki soru yöneltildi.Cumhurbaşkanı Erdoğan soruya şu sözlerle yanıt verdi:

''Parlamentoda uzun uzadıya yapılmış değerlendirmeler var. Benim de cumhurbaşkanı olmam hasebiyle, bunun üzerinde değerlendirmeler yapmam gerekiyor.Bir de mevsim koşulları itibariyle de, "nasıl, ne zaman" bunun değerlendirmesini de arkadaşlarla beraber yapıyoruz.''

Sadece okuyup onay vermek veya reddetmek değil, her yönüyle değerlendirmeler yapıyoruz.

Erdoğan, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

"İSTİKAMETİMİZ BELLİ"

''Hangi istikamette yürüdüğümüz bellidir. Çok açık net zaten ortadadır. Bu süreç önem arzediyor. Ve bu konuda da, özellikle ülkemizi terörize etmek isteyen anlayışlar bellidir. Terörize etmek isteyen anlayışların milletim tarafından kabul edilmeyeceğine inanıyorum.'' ifadelerini kullandı.

"SAYIN BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Şüphesiz ki, Cumhurbaşkanı olarak, ülkemi terörize etmek isteyen anlayışla yol yürüyenlerle hiçbir zaman bizim bir fikir birlikteliğimizin olması mümkün değil.

Hatta bugün, Sayın Bahçeli'nin yapmış olduğu konuşmayı efradını cami, ağyarını mani (oldukça açıklayıcı ve ayırt edici) bir konuşma olarak gördüm. Kendisine de teşekkür ediyorum.

''OLAY SADECE ZAMANLAMADIR''

Mİlletimizin birliği, vatanseverliğimizin tezahürü için, güven ve istikrarla Türkiye'nin aydınlık bir geleceğe yürümesi için bu işe zaten "evet" dediğimi Mersin'de açıkladım. Zamanlamayı beklemekle ilgili bir süreçtir. Olay sadece zamanlamadır.

Ben inanıyorum ki milletim hiçbir zaman, Kandil'e, İmralı'ya, onlarla omuz omuza veren bu terör örgütlerine olumlu bir sinyal vermeyecektir.

"KARARIMIZI BU HAFTA İÇİNDE VERİRİZ"

Öyle zannediyorum ki, bu hafta içinde biz de kararımızı veririz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan referandum açıklaması ile ilgili etiketler Erdoğan Cumhurbaşkanı Etiyopya
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.