Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kuşkonmaz Camii talimatı

Tüm zamanların en iyi mimarlarından "Koca Sinan" lakaplı Mimar Sinan’ın son eserlerinden Şemsi Paşa Camii'ni camekanla kapladılar! Büyük skandal kısa süre önce restorasyon çalışmaları tamamlanan Üsküdar'ın en özel yapılarından Şemsi Paşa (Kuşkonmaz) Camii'nde gerçekleşti. Ancak durum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a intikal edince bu skandal kısa sürede düzetildi.

İstanbul'un Anadolu yakasında, bir süre önce, Boğaz'ın incilerinden tarihi Vaniköy Camii talihsiz bir kaza sonucu alevlere teslim oldu.

Elektrik kablolarının alev alması sonucu küle dönen cami tamamen kullanılamaz hale geldi. Yangın sonrasında camiyi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla bizzat ilgilendiğini belirterek, tarihi caminin kısa sürede yeniden ihya edileceği bilgisini paylaştı.

ECDADA İHANET, DİNE SAYGISIZLIK!

Ancak Vaniköy'e komşu sayılabilecek Üsküdar'da bulunan ve Boğaz'ın bir başka unutulmuş şaheseri olarak tanımlanabilecek Şemsi Paşa Camii bir kaza sonucu değil, göz göre göre katledildi!

Büyük usta Mimar Sinan’ın 1580 yılında yaptığı, denize sıfır konumdaki Şemsi Paşa Camii bir süre önce zemininde ve duvarında çatlaklar oluştuğu gerekçesi ile restorasyona alınmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kuşkonmaz Camii talimatı

Salacak sahilinde bulunan, Kız Kulesi manzaralı cami hem çok özel konumu, hem de Mimar Sinan'ın İstanbul'a bıraktığı son eserlerden biri olması sebebiyle tarih ve mimari sevdalıları ile sadık cemaatinin gözbebeği konumundaydı.

Ancak restorasyon sonrasında bu tek kubbeli küçük ama muhteşem yapı, büyük bir ihanetin hedefi oldu. "Kuşkonmaz Camii" olarak da bilinen eserin "son cemaat" kısmı, estetik yoksunu bir anlayışla camekanla kapatılarak, yapının içine alındı.

CAMİ İMAMININ TASARRUFU

SuperHaber'in edindiği bilgilere göre, eserde yapılan bu düzenlemenin cami imamının inisiyatifi ile gerçekleştirildiği öğrenildi. 

Korkunç bir vandalizm örneği olarak kayıtlara geçen bu olay sosyal medyada da geniş yankı buldu.

KADINLAR CAMİLERİNİ GERİ İSTİYOR!

"Kadınlar Camilerde" hareketi Twitter'dan paylaşılan bir mesajla uygulamaya sert tepki gösterdi. Açıklamada, yapılan düzenleme ile eskiden cami içerisinde yer alan kadın mahfilinin, camekanla kapatılan son cemaat kısmına taşınması eleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kuşkonmaz Camii talimatı - Resim : 2

Yeni uygulamaya yönelik, "Bu durumda kadınlar sadece caminin dışındaki yeni camekanlı kısımda namaz kılabiliyor ana binaya giremiyorlar. Görüştüğümüz cami yetkilieri bu uygulamayı kadınların rahat etmesi için yaptıklarını söylediler." itirazı dile getirildi.

 

ERDOĞAN TALİMAT VERDİ, SKANDALDAN DÖNÜLDÜ

Öte yandan konunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a intikal etmesinin ardından skandaldan dönüldüğü öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Ecdad eserine saygı gösterilmeli' talimatı sonrasında camiye yapılan ilaveler dün söküldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kuşkonmaz Camii talimatı - Resim : 3

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kuşkonmaz Camii talimatı - Resim : 4

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kuşkonmaz Camii talimatı ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Üsküdar şemsi paşa camii Vaniköy camii salacak
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.