Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kırgız mevkidaşına: Ülkenizi ilk biz tanıdık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yakın zamanda üç adet Bayraktar TB2 satın alarak ilk defa 'hava kuvvetleri' kuran Kırgızistan'ın Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede bölgesel gelişmeler ele alındı. Erdoğan, Caparov'a 'Kırgızistan'ın bağımsızlığının ilk kez Türkiye tarafından tanınmasıyla her zaman iftihar edeceğiz' ifadesini kullandı. Bu, KKTC'nin tanınmasına yönelik bir mesaj olarak algılandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede, Türkiye-Kırgızistan ilişkilerini geliştirecek adımlar ve bölgesel konular ele alındı.

TÜRKİYE, KIRGIZİSTAN'IN BAĞIMSIZLIĞINI İLK TANIYAN ÜLKE

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 30’uncu yıldönümünü tebrik etti. Kırgız Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını ilk tanıyan ülke olmakla her daim iftihar edeceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen 30 yılda Türk-Kırgız ilişkilerinin ortak tarih, kültür ve kardeşlik ilişkileri temelinde her alanda hızlı ve istikrarlı gelişme kaydettiğini dile getirdi. 

Cumhurbaşkanı'nın, Türkiye'nin Kırgızistan'ı ilk tanıyan ülke olduğunu hatırlatarak bu konuya vurgu yapması, KKTC'nin tanınmasına yönelik bir talebin ilk işaretçisi olarak algılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu özel ve anlamlı yıldönümü vesilesiyle yaptıkları Ortak Açıklama ile de işbirliğini ve dayanışmayı derinleştirmeye yönelik müşterek iradelerini sergilediklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kırgız mevkidaşına: Ülkenizi ilk biz tanıdık ile ilgili etiketler Kırgızistan Türkiye KKTC SİHA tb2
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.