Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kamu görevlilerine tehdite sert tepki: Bu kepazeliğe asla izin vermeyiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Etik Eğitimi ve Etik Eğitici Yetiştirilmesi İşbirliği Protokolü İmza Töreni'nde konuştu. Konuşmasında, Kılıçdaroğlu'nun asılsız iddialarına yönelik sert tepki gösteren Erdoğan, "Böyle bir kepazeliğe, ahlaksızlığa asla izin veremeyiz. Kamu görevlilerimize demokratik hukuk devleti sınırları dışında söz söyleyen herkes bu devletin de bu milletin de düşmanıdır." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Etik Eğitimi ve Etik Eğitici Yetiştirilmesi İşbirliği Protokolü İmza Töreni'nde konuştu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Ahlak en basit şekliyle iyiyle kötü olan arasında iyiyi tercih etmek, edep ve adap sahibi olmak demektir.

Türkiye dünyanın en köklü devlet geleneğine sahip ülkelerin başında gelmektedir. Geçtiğimiz yıllarda tarihinin en iddialı yönetim şeklini değiştiren Türkiye bu vasfını geleceğe taşıma iradesine sahip olduğunu da göstermiştir.

Pek çok reformu hayata geçirdik. Asırlık ihmalleri ve eksikleri bu kadar kısa sürede telafi etmek elbette kolay olmadı.

Kamu personeli olmak uzunca süre belli kurallara, sınavlara ve süreçlere bağlı olarak yürümektedir. Terör örgütlerinin güdümüne giren veya meşru olmayan yollara yönelenler yine hukuk eliyle tasfiye edilmektedir. Çeşitli terör örgütleriyle iltisakı yüzünden kamudan ihraç edilen çok sayıda personel oldu. Son dönemde giderek sıklaşan bir şekilde ana muhalefet partisinin başındaki zatın kamu görevlilerine hakaret ettiğini, bürokratlarını hedef aldığını hatta açıkça tehdit ettiğini görmeye başladık. Biz de geçmişte pek çok kamu görevlisini hukuka ve hakkaniyete uygun olmadığını düşündüğümüz iş ve işlemleri sebebiyle tenkit ettik. Ama ortaya çıkan iş ve işleme de riayet ettik. Ana muhalefetin başındaki kişinin kullandığı yöntem kesinlikle demokratik hukuk devletine uygun bir yöntem değildir. Hadi siyasi hırsına verip bu tavrı da anlayışla karşılayalım. Peki verdiği karar için hakimi, yaptığı işlem için polisi, attığı imza için yerel müdür tehdit etmek ne demek?

Buradan açıkça ilan ediyorum; kamu görevlilerimize demoratik hukuk devleti dışında söz söyleyen herkes bu milletin de bu devletin de düşmanıdır. Bu çirkefliğin amacı devleti işleyemez hale getirmektir. Böyle bir rezilliğe, kepazeliğe, ahlaksızlığa asla izin veremeyiz. Bir cumhurbaşkanının ailesini hedef alarak böyle bir süreci işletmek akıl kârı değildir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kamu görevlilerine tehdite sert tepki: Bu kepazeliğe asla izin vermeyiz! ile ilgili etiketler Erdoğan canlı yayın imza töreni
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.