"Fransız demokrasisine indirilmiş bir giyotin"

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Kur'an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Final Programı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Fransa'da Müslümanları hedef alan tartışmalı tasarıya sert tepki göstererek "Fransız demokrasisine indirilmiş bir giyotin" dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Kur'an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Final Programı'nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Birleşmiş Milletler kürsüsünden yıllardır dile getirdiğimiz 'Dünya 5'ten büyüktür' çağrımızın haklılığına hep birlikte şahitlik ettik. Koronavirüs kadar tehlikeli olan İslam düşmanlığı virüsü özellikle Avrupa ülkelerinde hızla yayılıyor.

"Fransız demokrasisine indirilmiş bir giyotin"

6 milyonu Türk olmak üzere 35 milyon Müslümanın yaşadığı Avrupa, bugün kardeşlerimiz için giderek bir açık hava hapishanesine dönüşüyor. Geldiğimiz noktada durum, ürkütücü bir hal almış, Avrupa'da yaşayan Müslümanlar için ciddi bir güvenlik tehdidine dönüşmüştür.

TARTIŞMALI TASARIYA TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa'da gündemde olan ve İslam karşıtı olarak nitelendirilen yasa tasarısına da tepki gösterdi. Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u uyarırken, tasarı için "Fransız demokrasisine indirilmiş bir giyotin" ifadesini kullandı.

 

"Fransız demokrasisine indirilmiş bir giyotin" ile ilgili etiketler Erdoğan Kur'an Müslüman okuma
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.