Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ev alacaklara yeni müjde! İkinci el konut alacakları sevindiren haber!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar yeni bir müjde geldi. Sıfır konutlar için duyurulan kampanya sonrasında sıra ikinci el konut alacaklara geldi. İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeni bir konut projesinin detayları paylaşıldı. Konut destek programı kapsamında ikinci el konutlarla ilgili yeni detayları aktardı. Planlama sürecinin devam ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk konutunu alacaklara müjdeyi verdi.

Orta gelirliler ev sahibi yapacak Yeni Evim projesi kapsamında sıfır ev alımları için geçerli projenin hayata geçirilmesinin ardından çok sayıda vatandaş ikinci el konut alımları için de benzer kampanya beklemeye başlamıştı. Konu hakkında yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

İKİNCİ EL KONUT ALIMLARINA DESTEK GELİYOR!

Türkiye’de son dönemde fahiş şekilde artan konut fiyatlarına yönelik vatandaşların ev sahibi olmalarını sağlayacak sosyal konut hamleleri üst üste gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada yeni detaylar aktarıldı.

Planlama çalışmasının devam ettiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci el konut desteği için ayrı bir projenin yapılacağını söyledi. Öte yandan geçtiğimiz haftalarda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından da ikinci el konut alımlarına ilişkin çalışmaların gündemlerinde olduğu ifade edilmişti.

YENİ EVİM KONUT FİNANSMAINDA BİLANÇO BELLİ OLDU!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ev alacaklara yeni müjde! İkinci el konut alacakları sevindiren haber!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından açıklanan Yeni Evim Konut Finansman Programı kapsamında 10 günlük bilanço da ortaya çıktı. 16 Ocak’ta başlayan proje kapsamında orta gelirli vatandaşlar ilk konutunu satın almak için düşük faizli konut kredisi fırsatından kamu bankaları aracılığıyla yararlanması sağlandı.

Söz konusu süre için kamu ve katılım bankalarına 8 bin 27 başvuru yapıldığı ifade ediliyor. İstanbul’da 5 milyon liraya, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla’da ise 3 milyon liraya, diğer illerde ise 2 milyon liraya kadar finansman sağlanıyor. Bu kapsamda başvuruların 1.859’u İstanbul’da ve 1.797’sinin ise ikinci bölgede yer aldığı aktarıldı. Önümüzdeki dönem ikinci el konut alımlarında da finansman sağlanacağı müjdesi verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ev alacaklara yeni müjde! İkinci el konut alacakları sevindiren haber! ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yeni Evim Projesi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.